08/03/12 05:13
(http://socialevo.net/)

QuickPay, или как да паркираш и платиш лесно и бързо… в САЩ

QuickPay, или как паркираш и платиш лесно и бързо… в САЩ

Днес показах как е достатъчно да имаш мобилен телефон и половин минута, за да провериш дали заведение в другия край на града е отворено по това време. Приложението е foursquare. Условието е собственикът или някой суперпотребител да е добавил работното време на заведението. И това е всичко.

Пак с помощта на технологията можете да намерите паркомясто в натоварения център на града. Не в България, в САЩ, но пък идеята вече е реализирана и работи. Компанията се нарича QuickPay. В България сме принудени първо да търсим свободно място между паркиралите къде рационално, къде не коли, а след това да изпращаме съобщение или да плащаме на ръка на съответния паркинг. На други места по света в упражнението са намесени автомати, но отново остава въпросът с *намирането* на свободно място. Точно с тези две неудобства се справя компанията QuickPay, представена от TechCrunch, която обединява 100 паркинга със 12 500 паркоместа в 12 града в Калифорния, Колорадо и Невада.

Представете си подобно решение в рамките на големите градове в България, разделени на зони за паркиране. Изваждате смартфона си, приложението показва къде се намирате точно в този момент и къде е най-близкият паркинг с голяма вероятност там все още да има свободно място, когато стигнете. Паркирате автомобила, плащате си през мобилното приложение и готово. Приложението ви напомня, когато наближи краят на заплатеното време за престой, а ако сте забравили къде ви е колата, даже може да ви ориентира до нея. Нещо такова. Да видим кога и ние ще имаме такова нещо. Първо да дойдат мобилните плащания в градския транспорт обаче! :-P

Подобни статии:

  1. Facebook обяви по-бързо и лесно качване и споделяне на снимки в реално време
  2. Как се правят колажи под iOS? Лесно – с Fuzel и Diptic
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване