08/11/12 05:19
(http://socialevo.net/)

Facebook предпазва от phishing атаки

Facebook предпазва от phishing атаки

Фишинг (phishing), според Wikipedia не е риболов, а опит да се открадне информация като пароли, псевдоними и най-вече пари. Това е измамата, от която екипът на Facebook се опитва да ни предпази. Те искат да ни предпазят от растящите опити да ни бъде открадната ценна и лична информация като паролии и лични данни. Една заплаха, която е съвсем реална а и фактът, че търсят начин да ни предпазят говори, че е растяща с всеки изминат ден.

Как могат да ни предпазят от Facebook? Според тях това става с пускането на нов е-мейл адрес phishing@fb.com. Идеята е, че ако има опит за каквато и да е измама, то този опит трябва да бъде докладван на екипа от Facebook на съответния, създаден специално за целта емайл адрес- phish@facebook.com.

От екипа на Facebook също препоръчват да се пращат съмнителни е-мейли на специално създадената Фейсбоок група Anti-Phishing wWorking Group на следния е-мейл: reportphishing@antiphishing.org също и към Федералната комисия по търговия и Центъра за оплакване от криминални деяния.

Тази новина беше съобщена на специалната страница на Фейсбук, занимаваща се с безопасност, като там са изброени и някои прости съвети как да се разпознават е-мейлите, които са създадени с цел phishing.Ето какво казват от екипа на Facebook:

прости съвети как да се разпознават е-мейлите които са създадени с цел phishing

Също там е дадена и допълнителна информация как този е-мейл адрес може да се ползва и с какво може да помогне, за да ни предпази от phishing атаки. А именно:

“ Този нов канал за съобщения ще допълни вече изградената вътрешна система, която ние сме създали, позволяваща ни да откриеме сайтове, които се опитват да откраднат информация, свързана с чекиране във Facebook на потребителите. Тази вътрешнофирмена информация педупреждава нашия екип за опасност, така че да можем да съберем информация за атаката, да блокираме сайта и да предупредим потребителите. Засегнатите потребители ще бъдат уведомени да сменят своите пароли и ще им бъде предоставена информация как по-добре могат да се предпазят в бъдеще.“

А ако имате съмнение, че вашият профил е хакнат , полезно е да посетите този адрес:  http://www.facebook.com/hacked , на който могат да ви помогнат.

С набирането на все по-голяма популярност на Facebook интересът на престъпниците към нея нараства. Имайки предвид, че споделяме лична и важна за нас информация, рискът тя да бъде прихваната е огромен. Затова браво на екипа на Facebook, че ни напомнят отново за този огромен риск и ни дават възможност, ако имаме проблем, да ни съдейства.

И все пак, един прост съвет от нас - ако имате ценна и лична информация, която смятате, че попадайки в чужди ръце, може да ви навреди, не бъдете наивни, просто не я споделяйти онлайн, където и да било. За всичко друго, което ви притеснява, ползвайте емейла: phish@fb.com

Той е точно за това, за да ви помогне при нужда.

Снимка: Facebook

Подобни статии:

  1. Хиляди Facebook акаунти бяха разбити и публикувани
  2. Преминаване към Facebook Timeline за страници
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване