08/12/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Google сваля в SERPs сайтове, нарушаващи Copyright

Google сваля в SEPRs сайтове, нарушаващи Copyright

Най-голямата и популярна търсачка в световен мащаб, Google, предупреждава, че ще следи още по-стриктно за нарушаване на авторски права, що се отнася до музика, филми и други авторски материали. Това бе оповестено официално от Techland, като в новината също така се съобщава, че компанията ще си партнира още по-активно с американската асоциация „Motion Picture Association of America“.

Google имат намерение да започнат по-силно да следят за сайтове, нарушаващи Copyright правата на изпълнители и създатели на аторско съдържание. По този начин компанията ще стане солидарна с така нареченото „пиратство“ или както други го наричат, свободен интернет. Разбира се, алгоритъмът на търсачката няма да може да се справи с това, а за целта ще бъдат обхождани все повече сайтове от админи на Google именно с цел установяване нарушители в тази насока.

Идеята на Google и асоциациите, борещи се за Copyright права на изпълнители и създатели е да бъдат сваляни в резултатите на търсачката сайтове, които са докладвани многократно за нарушаване на авторски права. По този начин потребителите няма да стигат до тях през Google, а те ще губят трафик и пари от реклама съответно. Дали обаче тази мярка няма да помогне на останалите търсачки като Bing, Yahoo и Yandex, предстои да видим.

Снимка: CC

Подобни статии:

  1. Google наказва сайтове с реклама
  2. Забраняват тотално конвертирането на видео от YouTube
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване