08/14/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Повече от 150 милиона туита белязаха Олимпиадата

Повече от 150 милиона туита белязаха Олимпиадата

Какво повече да си говорим за микроблога Twitter. Оказва се, че в периода на Олимпиадата в Лондон са пуснати над 150 милиона туита, които са засягали събития, спортисти, постижения и прочие. Сами може да си направите сметката хаштаговете, които са били трендове, каква популярност са генерирали, а рекламодателите със сигурност са спечелили не малко от това.

Най-активни са били потребителите в социалната мрежа, що се отнася до бегача Юсеин Болт и неговите постижения. Въпреки че ямайците бяха застрашени от дисквалификация в щафетата, то машината на 200 метра е отбелязала над 80,000 туита по свой адрес. Само медалът му на 100 метра е бил залят с 74,000 туита, което хвърля малко повечко светлина върху името на Болт в Twitter.

Други, радвали се на огромно внимание в Twitter атлети покрай Олимпиадата, са Анди Мъри, който може да се похвали с над 57,000 туита в минута за своето първо място в тениса, а победата на САЩ над Испания в баскетбола е получила 41,000. По този начин се вижда какви са сферите на активност на туитърджиите по спортове. Все пак най-голямото постижение си остават Spice Girls и тяхното феноменално закриване на най-голямото спортно събитие за годината – 116,000 туита за минута.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. С 14 милиона туита в час в рекламата на мобилни устройства*
  2. Юсеин Болт чупи рекорди и в Twitter
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване