08/18/12 08:10
(http://socialevo.net/)

Как да направя мелодии за своя iPhone

Почти всички iPhone-и звучат по един и същи начин. Едно от простите обяснения е, че изборът от мелодии, с които идва телефонът, е малък и повечето не са особено интересни. Най-лесното е да си купиш мелодийки от iTunes срещу 1.29 евро. Има обаче и друг вариант – да си направиш сам с iTunes. Ето как става това под OS X, като под Windows е почти същото.

1. Избираш си песента, която искаш да използваш като мелодия.

Избираш си песента, която искаш да използваш като мелодия.

2. Десен бутон и от менюто щракаш върху „Get info“.

Десен бутон и от менюто щракаш върху "Get info".

3. В прозорчето, което се появява, отиваш на таба „Options“.

4. Попълваш кутийките „Start Time“ и „Stop Time“. Чрез тях се определят началото и краят на твоята мелодия. Можеш например да я подхванеш от самото начало или пък от 50-ата секунда. Важното е общата продължителност на мелодията, която определяш, да не е повече от 30 секунди. Моята мелодийка започва с началото на песента и ще свърши на 30-ата секунда. Срещу всяка кутийка, в която си променил нещо, автоматично се появява отметка. Увери се, че е там, преди да натиснеш „OK“.

Попълваш кутийките "Start Time" и "Stop Time".

5. Провери дали песента, която искаш да направиш на мелодия, все още е маркирана. След това отиди на меню „Advanced“ и избери „Create ACC Version“. След секунда мелодийката ще е готова и ще се появи под оригиналния музикален файл в iTunes. Пусни я за всеки случай, за да провериш дали всичко е наред с нея и дали не е по-дълга от 30 секунди.

След това отиди на меню "Advanced" и избери "Create ACC Version"

6. Маркирай я и с издърпване я хвърли на десктопа или в някоя папка. След това се върни в iTunes, маркирай мелодийката (не оригиналния файл) и я изтрий и от библиотеката, и от компютъра – ще ти зададе два последователни въпроса за това, на които трябва да отговориш положително.

7. Отиди на десктопа или в папката и промени разширението на файла от *.m4a на *.m4r.

 Отиди на десктопа или в папката и промени разширението на файла от *.m4a на *.m4r.

8. Хвани мелодийката и с влачене я върни в iTunes. Автоматично ще се появи в Tones.

Хвани мелодийката и с влачене я върни в iTunes. Автоматично ще се появи в Tones.

9. Остана само да синронизираш телефона с iTunes и да метнеш мелодийката на него. За целта закачаш телефона към компютъра (или пък по безжичен път), от настройките отиваш на Tones, слагаш отметка на „Sync Tones“ и „All Tones“. После към бутона „Sync“ и това беше всичко.

Остана само да синронизираш телефона с iTunes и да метнеш мелодийката на него.

10. Остана най-лесното – хващаш телефона, отиваш на „Settings“, после на „Sounds“, „Ringtone“ и от списъка избираш новата мелодийка.

11. Това беше. Приятно звънене! ;-)

Подобни статии:

  1. Следващият iPhone ще прави подаръци с помощта на NFC
  2. Apple отварят Bluetooth на своя iPhone
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване