08/19/12 09:27
(http://www.azcheta.com/)

Изненадите на малкия Никола

Най-новата книга за малкия Никола, излязла на пазара преди броени дни, следва традицията на останалите четива от поредицата: оставя те без дъх и те залива с тонове щури ситуации. В „Изненадите на малкия Никола“ отново най-потърпевши се оказват възрастните, приемащи всичко прекалено сериозно.

Струва ми се, няма някой, чиито родители да не са срещали противоречия по домакинските въпроси. И родителите на познатия ни герой не правят изключение, особено когато се отнася до боядисване! А ако бащата на Никола не е въодушевен от идеята и се опитва да „изклинчи“, момченцето е твърдо решено да осуети плановете му… напълно невинно, естествено! Замесването на съседа Бледюр в цялата работа само доказва, че мъжете са като деца, но… най-смешното от всичко е как се избира цвят грейпфрут.

Гостуването на леля Матилд и чичо Казимир е друга от любимите ми истории. Възрастните наистина умеят да са доста гадни, като с уж невинните си коментари и забележки засягат околните.  Изключение не правят и роднините на Никола, изтърсващи се – ИЗНЕНАДА – в един неделен следобед. Злобните коментари и лошото държание на братовчедчето Елоа може и да се преглътнат, но все пак изненадата заслужава да бъде „върната“. Затова, след гостуването на роднините, Никола и семейството му – ИЗНЕНАДА – цъфват на роднинско гости.

Това са само част от историите, пълни с майтапи и мегазабавни ситуации. Невъзможно е да се предаде очарованието на преживелиците на малкия Никола – ще се получи като лошо разказан виц. Затова предлагам не само на малчуганите, но и на техните родители да почетат заедно и да си доставят няколко часа искрено веселие с щуротиите на Никола.

Ако пък ви се приискат още лудории, не пропускайте и останалите книжки от поредицата: „Ваканциите на малкия Никола“, „Малкият Никола тръгва пак на училище“, „Щуротиите на малкия Никола“, „Малкият Никола и приятелчетата„, „Междучасията на малкия Никола“ и „Малкият Никола“.

Още ревюта за приключенията на Никола и други страхотни детски книги може да намерите и на www.detskiknigi.com

Вземи тази книга с отстъпка!

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване