08/20/12 05:31
(http://socialevo.net/)

Starbucks и Square са новата звездна комбина

Starbucks и Square са новата звездна комбина

Обичам Starbucks. Не толкова заради кафето, което продават, а заради любовта им към новите технологии. Те например предложиха приложение, с което можеш бързо и лесно да плащаш в обектите им в САЩ. Има го за iOS и Android. С приложението можеш да следиш и колко точки си събрал в тяхната Rewards програма.

И колкото и да е добра тяхната идея, новината за партньорство с един от най-горещите стартъпи в момента, Square, е прекрасна. Square доказаха, че мобилните плащания наистина имат бъдеще, като разработиха система, чрез която iPhone, iPad или iPod Touch може да разчете кредитна или дебитна карта и да приеме плащане.

Е, от есента на тази година клиентите на Starbucks ще могат да плащат с Pay with Square, новата концепция на Square. Pay with Square е приложение, към което се добавят кредитна или дебитна карта. Когато наближиш обект, който работи с Pay with Square, просто отваряш приложението, одобряваш предварително плащане в този обект, влизаш, поръчваш и само си казваш името. И това е всичко. Интересен еквивалент на мобилното плащане по NFC технологията. В допълнение получаваш програма за лоялност, специални отстъпки и други благинки.

http://www.youtube.com/watch?v=XyjFNbUmDMU

Равносметката? Starbucks инвестират $25 милиона в чудесен проект и компания, а Square имат шанса да докажат, че тя работи, в още над 7000 обекта в САЩ, при това от ранга на Starbucks.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване