08/21/12 07:43
(http://www.azcheta.com/)

Macmillan атакува и китайския пазар на детски книги

Голямата издателска група Macmillan ще разшири сериозно присъствието си в Китай, съобщава The Bookseller. Macmillan Publishers и 21st Century Publishing House Co. създадоха в милиардната страна Macmillan Century Consulting & Service Company - съвместно предприятие в областта на детското книгоиздаване.

Основна задача на новосформираната компания е представянето и промотирането на китайския пазар на авторски детски заглавия от издателските клонове на Macmillan по света. Macmillan Century ще бъде оглавена от Жан Куилин, президент на 21st Century Publishing House Co., и Шарлот Лиу, управляващ директор на Macmillan Group за Китай.

Според Лиу новото дружество ще има много добро позициониране на пазара. "Компанията ще може да се възползва от предимството да съчетае внимателно подбраните класически и най-продаваните заглавия на Macmillan с добре развитите дистрибуционни канали на 21st Century на китайския пазар на детски книги", пояснява тя.

Macmillan Century вече имат първоначална представа и за това как се приемат книгите им, след като първите заглавия са предоставени на читателски фокус-групи по-рано тази година.

Списъкът на издателството включва произведения на автори като Емили Гравет и Уилиам Стейг, а също и книги като превърналата се в съвременна класика за деца до 5 години Dear Zoo.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване