08/29/12 04:35
(http://socialevo.net/)

Twitter за броени часове се превърнаха в лошата социална мрежа

Twitter за броени часове се превърнаха в лошата социална мрежа

Когато Twitter обявиха промените в своите препоръки за начина, по който се представят съобщенията, публикувани в социалната мрежа, целият интернет подскочи. Препоръките вече са изисквания и ще влязат в сила до няколко месеца. Редом с това Twitter обявиха и някои промени в своето API, които дават отражение върху разработчиците на приложения. Всъщност точно това допринесе за голямото недоволство, защото независимите разработчици се почувстваха притиснати и ограничени от Twitter.

Вчера стана ясно, че Twitter са взели наистина присърце заканата си да откажат външни разработчици да пишат приложения, които наподобяват по функционалност собствените приложения на социалната мрежа – Twitter за iOS и OSX и TweetDeck например. 

Промяната е много проста, но направи голямо впечатление. Доскоро съобщенията в Twitter съдържаха информация за това от какво приложение са публикувани, например от Tweetbot, от HootSuite, от TweetDeck. Точно тази информация вече липсва, а беше наистина удобна. В интерес на истината тя беше най-приятният начин разработчиците да популяризират своите приложения, тъй като хората лесно виждаха кой какво приложение използва. Тази промяна ще се отрази рязко върху популяризирането на едно или друго приложение, а с това и върху тяхното и без това значително ограничено поле за ръст покрай въведените промени и т.нар. API 1.1 на Twitter.

Официалната позиция на Twitter по всички тези свързани казуси (и това, че в Instagram вече не можем да търсим приятели от Twitter, в Tumblr също) е, че искат да хомогенизират Twitter-изживяването – как усещаме и работим с Twitter. С ръста и амбициите за още по-добра монетизация идва и желанието за контрол. Каква чувствате вие тези промени?

Подобни статии:

  1. Twitter е най-благородната социална мрежа
  2. На коя социална мрежа да заложите през 2012г
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване