08/31/12 05:15
(http://socialevo.net/)

Google+ с подобрения за бизнеса, ползващ Google Apps

Google обявиха в своя официален блог пускането на нови услуги, специално насочени към бизнеса. Услугите съчетават възможностите на Google+ и функционалностите за работа с документи в облака с платената бизнес услуга Google Apps.
Google+ с подобрения за бизнеса, ползващ Google AppsБизнес потребителите на услугата Google Apps ще могат вече да се възползват от възможностите на Hangouts и да провеждат нвидео конферентен разговор с до 10 човека. Това е голямо удобство за потребителите на Google+, но до момента не беше на разположение бизнеса в затворената система на Google Apps.

Ето какво казва за новостите Клей Бейър, Продуктов мениджър за Google Apps:

Днес пускаме първоначален набор от функционалности на Google+, специално подготвени за бизнеса, и нямаме търпение да покажем всички възможности на клиентите на Google Apps. Организациите, които се възползват от това и ги прегледат през първоначалния период, ще могат да ползват бизнес функциите на Google+ безплатно до края на 2012 г., докато ние добавяме нови функционалности и инструменти за администрация, създадени специално за организациите.

Новите неща, които се пускат от Google първоначално, са:

- Затворено споделяне: Потребителите на Google Apps ще могат да контролират как се споделя съдържание в Google+. Например може да се ограничи една публикация да е видима само в компанията, или само от определен брой клиенти.
- Видео срещи: Бизнес потребителите, ползващи Google Apps, ще могат вече да се възползват от възможностите на Hangouts, услугата за видео конферентен разговор с до 10 човека. Тя позволява провеждането на бизнес среща с помощта на уеб камера или мобилен телефон.
- Административен контрол: Администраторите вече ще могат да управляват какви опции са зададени за служителите на компанията при ползване на услугите.

Според Google в скоро време се очакват и допълнителни възможности като административен контрол и мобилни услуги, които ще бъдат добавени през следващите месеци. Новите функционалности на Google Apps се пускат безплатно, но от 2014 г. за тях вече ще има абонамент.

Снимка: Google Blog

Подобни статии:

  1. Connected Apps – нова и умна посока за развитие на foursquare
  2. Google+ Pages за бизнеса са вече тук
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване