09/03/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Apple иска да спре продажбата и на Samsung Galaxy S2

Apple иска да спре продажбата и на Samsung Galaxy S2

Само преди няколко дни южнокорейската компания Samsung загуби в САЩ една от битките в патентния спор, водени срещу американската компания Apple. Според решение на Американския съд корейският производител бе задължен да заплати на Apple обезщетение от 1 млрд. долара. В резултат плъзна комичният слух, че Samsung ще се издължат с натоварени в 30 камиона монети по 5 цента… Вижте една статия в Guardian защо подобна история е твърде невъзможна.

Окрилени от благоприятното решение на съда, Apple вкараха нов съдебен иск за ограничаване на още няколко продукта на Samsung. Този ход се очакваше и както бе отбелязано от FOSS Patents, новият съдебен иск на Apple засяга най-малко осем от продуктите на Samsung, които нарушават по един или друг начин интелектуалната собственост на Apple. 

Окрилени от благоприятното решение на съда, Apple вкараха нов съдебен иск за ограничаване на още няколко продукта на Samsung.

Съдебният иск е за ограничаване на продажбата на поне осем мобилни устройства, сред които е както популярният Galaxy S2, така и Droid Charge и Galaxy Prevail. Естествено, Samsung имат намерение да обжалват, като се очаква съдът да се произнесе по делото през този месец.

Снимка: Foss Patents, Samsung

Подобни статии:

  1. Корея забрани продажбата на iPhone 4 и Samsung Galaxy S2
  2. Apple иска забрана на 8 устройства на Samsung в САЩ
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване