09/03/12 06:28
(http://www.azcheta.com/)

Магията на Тифанис

Винаги когато в ръцете ми попадне подобна книга, от така наречения стил "чиклит", си имам своите очаквания за това какво точно ще представлява. И нека го кажа веднага, 'Малка кутийка от Тифани" отговри на всички от тях. Книгата на Мелиса Хил представлява типичната заплетена любовна история и сигурно, четейки я, стотици хиляди жени по целия свят въздишат. Ако не друго, то този тип книги имат способността да те хвърлят в безкрайни мисли за любовния ти живот, чаровния принц и твоя щастлив край, за който всяко момиче в даден момент е мечтало.

Тематиката е типична за този литературен стил, показани са магията на любовта, силата на истинското приятелство и непредсказуемата съдба. Конкретното в тази история ключово е и вълнението около малката синя кутийка от Тифани, съдържаща годежен пръстен, за която бленуват милиони жени по целият свят.

Историята се развива по Коледа в Ню Йорк, дестинацията, която две много различни двойки са избрали за прекарване на празниците. От една страна имаме англичанина Итън Грийн, който след трагичната загуба на жена си отчаяно търси нейн заместител, най-вече заради дъщеричката си Дейзи. Те пристигат от Лондон с дългогодишната приятелка на Итън - Ванеса, и той наистина е приготвил изненада за нея - малка синя кутийка от Тифанис с прекрасен годежен пръстен. От другата страна са Рейчъл и Гари, той не е подготвил нищо специално за момичето си и за това в последния момент се мушва в магазина на Тифанис и купува възможно най-евтиното бижу, което намира, а именно проста гривна с висулки.

Никой от тях не подозира, че съдбите им ще се оплетът безвъздмезно и то във възможно най-неподходящия момент - в навечерието на Коледа. Пред магазина на Тифанис Гари Ноулс бива блъснат от такси. В суматохата, докато Итън Грийн се опитва да помогне, покупките на двамата някак се омешват и кутийките на Тифани биват разменени. От там се започва ожесточена борба, докато истината излезе наяве. Всеки от героите се сблъсква със своите собствени проблеми и както би се очаквало, всички научават по нещо ценно за себе си и света, който ги заобикаля.

Една от главните теми засегнати в книгата е идеята, че съдбата контролира нашия живот. По-конкретно вярата, че някаква по-висша сила ще ни насочи към правилния избор, ще ни заведе на правилното място, при правилния човек и то точно в правилния момент. Именно това се случва в тази история, макар и героите да преминават през много изпитания, то именно те ги отвеждат на точното място в точния момент. Както казват в арабския език: "мактуб" - било е писано.

Макар и по мое мнение историята като цяло да не представлява нищо особенно, трябва да призная, че все пак успя да ме изненада с няколко неочаквани обрата. Бих казала, че именно в тях се крие истинския чар на книгата на Мелиса Хил. В крайна сметка що за човек си ако не можеш поне отвреме на време да се насладиш на един неангажиращ съзнанието ти чиклит? :)

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване