09/05/12 04:21
(http://socialevo.net/)

Liveblog от Automattic, или как да блогвате на живо

Много технологични събития и конференции са предизвикателство за блогърите, които искат да бъдат част от тях и да публикуват на място и без забавяне от мястото на събитието. Малко е трудно постоянно да обновяваш публикацията си с новите неща, които си чул, а още по-трудно е читателите ти да следят тези промени. Тук на помощ идват социалните мрежи и в частност Twitter, Facebook и Google+, но това е компромисно решение.

Има различни решения на казуса, като едно от тях е съвсем прясно и идва от Automattic – компанията, която стои зад WordPress.com. Казва се Liveblog и е plugin, който се инсталира за секунди и е много лесен за ползване. Той превръща избрана от теб публикация в блога в табло, на което добавяш нови редове, без да е необходимо да го записваш на ново, а посетителите на блога да го презареждат, за да виждат новото съдържание. Ето няколко скрийншота от самите Automattic:

Казва се Liveblog и е plugin, който се инсталира за секунди и е много лесен за ползване.

Добавянето на снимков материал е въпрос на drag-and-drop на картинката върху полето за писане.

Когато искаш да започнеш такъв блог пост, просто сложи отметка на „This is a liveblog“ и след това започва писането. Добавянето на снимков материал е въпрос на drag-and-drop на картинката върху полето за писане. Съвсем скоро ще можем да пробваме тази нова благинка, все пак предстои събитието на Apple, нагласено за 12 септември, на което се очаква официалното представяне на iPhone 5.

А ето и едно кратко видео, което представя plugin-a:

Подобни статии:

  1. Евро 2012 на живо със Сеск Фабрегас и Twitter
  2. Email Kama Sutra на живо – вечерен практически семинар
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване