09/08/12 08:16
(http://ivo.bg/)

Оракулът Аецка вещае край на “мирния атом”

Спукана й е работата на ядрената енергетика в България. Когато прочетете фактите,цитирани по-долу, ще разберете защо. Припомням цитати от мои статии:

.
Цецка Цачева съобщи от екрана на БНТ в „късните новини” ( на 26 септември 2009 г.), в 22.30 ч.), че съдбата на АЕЦ Белене ще се решава в НС, на което тя е председател. Тя дори назова 29 септември като конкретна дата.

“АЕЦ “Белене” е значим обект и ще се строи”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в Белене, цитирана от БТА, по повод изявленията пред медиите на генералния директор на “Росатом” Сергей Кириенко за бъдещето на проекта. ( 28 ноември 2010 г.)

На 16 януари 2010 г. , два дни преди Желева окончателно да бъде оттеглена под натиска на задаващото се нейно второ и окончателно проваляне на поправителния й изпит пред евродепутатите, Цачева зави:
„Никога не съм се съмнявала, че Румяна Желева ще е новият еврокомисар на България, хулите срещу нея са несериозни”. Каза го пак в Плевен в собствен екзотичен коментар на писмото на председателя на ЕК Жозе Барозу по случая с Румяна Желева, в която той настояваше България, т.е. Борисов, да оттегли тази номинация от ръба на пропастта за нея, престижа на България и лично на премиера.

Както виждате, оракулът Цачева винаги „познава”…Нямам съмнения, че този път се е превърнала в мой съмишленик по въпроса за необходимостта България да тръгне по пътя на Япония, Германия, Италия, Австрия и др. „слабо развити” държавици, които или вече се отказаха, или прозряха необходимостта в перспектива да се откажат от ядрената енергетика като признание за провала на човечеството в опитите да обуздаят „мирния атом”- без да чакат нова Фукушима или Чернобил. Сега Цачева лобира обобщаващо за развитие на ядрената енергетика у нас. Което е знак, че тя е пред закриване по логиката на нейните прогнози за АЕЦ „Белене” и другата несъстояла се атомна българска атомна бомба в Европа- Румяна Желева.

Ето какво зави вчера Цецка Цачева, която немирно си бях позволил да нарека Аецка ( макар да избягвам да експериментирам с имената на хората, но този лаф май се хареса и заживя свой живот, поне в интернет това се вижда) заради палавото й пристрастие към ядрения лобизъм.

„Народното събрание ще приложи закона и при валидни 500 000 подписа ще обсъди в пленарната зала въпроса, свързан с искането за организирането на референдум за АЕЦ „Белене”. Това увери председателят на парламента Цецка Цачева при посещението си в Белене. Цачева пристигна за празника по повод на 48-годишнината от обявяването на селището за град.

Атомната енергетика за мирни цели трябва да се развива, но ние не можем да допуснем в парламента въпрос за произвеждане на национален референдум за изграждане на един стопански обект – „за” или „против” АЕЦ „Белене”, каза Цачева и уточни: „Моето лично мнение като юрист, е че така поставен въпросът е недопустим”.

Председателят на Народното събрание добави, че не смята, че този проект би могъл да се осъществи само като частна инвестиция, без държавна гаранция. По думите й, ако държавата вземе кредит, ще „загроби” поне две поколения.
„Много ме боли, защото бях един от тези, които вярваха, че този проект ще бъде реализиран”, каза Цачева. Тя обаче разбрала, че това е илюзия и че е пропуснато изграждането на подобен проект да стане необратимо чрез подписване на договор през 2006 г., което не се е случило, предаде БТА.
Цецка Цачева обърна внимание в изказването си и на големите диспропорции в развитието на Севера и Юга в България. „Единственото ни спасение е да разработваме проекти за европейски средства”, посочи тя.” ( Дарик)

Изказването на г-жа Аецка няма как да е импровизация- в партията на Генерала такива волности не се допускат. Така че Аецка ни съобщава, че в генералския щаб е взето решение да има референдум, но след малък възродителен процес във формулировката.

Идеята е ловка като джебчийски трик за заблуда на набелязаната жертва: единият джебчия се бута в нещастника, той пада и си чупи главата, за което му се извиняват горещо докато го пребъркват. Нещо подобно се случва с референдума: искат да се бетонира с помощта на народния глас ядреното битие на България като една от най-развитите държави в света, която не желае да следва падението на Япония, Германия и т.н, да не ги изреждам отново.

Така иска всемогъщото ядрено лоби. Звучи като заповед за разстрел, от която няма връщане назад- особено след изпълнението на заповедта. Обаче има една надежда: казва (се) го Аецка, оракулът на ГЕРБ, чиито думи, доказано, винаги трябва да се тълкуват с обратен знак. По този начин, без да иска, тя връща вярата в доброто по отношение на ГЕРБ като модерна европейска партия, която хитро подготвя населението за замисления обрат в краденето на комисионни по линия на най-лакомата част от българската мафия.

Щом Аецка прогнозира дълъг живот на „мирния атом”, значи няма да го бъде.Вероятно по този начин от ГЕРБ най-после намекват, че са склонни да започнат да изпълняват на финала на своето управление основното си обещание: да ударят организираната престъпност и корупцията, чиито мощен генератор са далаверите в тази многомилиардна завера със съветски корени и руски пипала.

Някои историци твърдят, че прочутият Оракул от Делфи, с която са се консултирали древните гръцки пълководци преди война, всъщност е била една щърба баба, опиянена от упойващи вещества, извиращи от земята в нейния храм, която обаче била достатъчно хитра да говори двусмислия, оставяйки посетителите сами да си правят окончателните тълкувания. Колко много се е развил светът от тогава- поне нашият! Оракулът днес е с избистрен ум, концепция и метод на внушението: само трябва да се обръща наопаки казаното от нея и вярната прогноза ви е гарантирана.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване