09/11/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Почина създателят на лаптопа Бил Могридж

Почина Бил Могридж

Човекът, създал едно от най-употребяваните и полезни устройства в модерното ни общество, Бил Могридж, почина на 69 години. Бащата на лаптопа страдаше от рак и за съжаление не успя да се пребори със злата болест. Повечето от вас сигурно са чували или са станали свидетели на онзи паметен момент през 1982 г., когато британският учен представя първият лаптоп на бял свят. 

Човекът, създал първия лаптоп в света, трябва да бъде уважаван и почитан. Бил Могридж първи се сеща за това да направи устройство, което да съдържа клавиатура, монитор и мишка в едно. Така се ражда и първият лаптоп, носещ името GRiD Compass. Със своя процесор Intel 8086 той наистина прави революция в света на технологиите. Можете сами да оцените постижението на този човек, след като се замислите до каква степен лаптопът е станал част от живота ни.

Като пионер в човешкото развитие на дизайна и технологиите Бил Могридж ще остави след себе си не само дирята за иновативното в човека или купищата признания, които е получил. Този човек и неговото постижение показват, че въпреки откритията, които правим, трябва винаги да се стремим към усъвършенстване и високи върхове!

http://www.youtube.com/watch?v=PWkk9sr_GOs

Снимка: Wikipedia

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване