09/12/12 03:00
(http://socialevo.net/)

52% от децата споделят, че Facebook подобрява приятелството

52% от децата споделят, че Facebook подобрява приятелството

Интересно изследване, показващо влиянието на социалните мрежи сред младите, разкрива, че социалните мрежи като Facebook подобряват взаимоотношенията между тях, приятели и родители. Проучването е проведено сред потребители на Facebook във възрастовата група между 13 и 17 години. Докладът съдържа над 40 страници с факти, а ние ще ви разкрием най-интересните.

Оказва се, че 52% от младежите смятат, че Faceobook спомага за положителни взаимоотношения с приятелите им. Друг интересен факт е, че 37% от тях са на мнение, че социалната мрежа е подобрила значително връзката им с родителите. Едва 2% от запитаните са на противоположното мнение, че Facebook влияе негативно на взаимоотношенията им.

Най-честите изтъквани причини за употреба на социални мрежи от младежите са това, че Facebook им дава възможност за по-премислена комуникация (тук същото влияние показват и sms-ите), подобряване на взаимоотношенията със съученици и диалог на общи теми в групи. За съжаление обаче малцина от най-малките използващи Facebook са запознати с опасностите, които крие социалната мрежа за тях. Оказва се, че 75% от младежите до 14 години използват активно социални мрежи, а във възрастовата група между 15 и 17 години този процент се покачва до 87%. Виждаме как този вид комуникация заема все по-голяма част от живота на децата. Това е и причината родителите да бъдат по-предпазливи и внимателни към тях, за да няма негативни ефекти и последици.

Снимка: Facebook

Подобни статии:

  1. 46% от майките не дават на децата си да видят техния Facebook профил
  2. 5 години Facebook растеж
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване