09/12/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Модни ли са Очилата на Google?

Модни ли са очилата на Google?

През април тази година Google ни представиха Project Glass. Google продължават да експериментират с Очилата в търсене на сфери на приложение и най-различни възможности за употреба на новата технология. Ето че и светът на модата също е потенциален клиент на революционната технология на Google.

За това ни съобщават организаторите на модното ревю DVF на своята Google+ страница. Очилата на Google са използвани за създаване на късометражен филм за това какво се случва зад сцената на модно шоу. Проектът е наречен #DVFthroughGlass. Дизайнерката Диане фон Фюрстенберг, в партньорство с Google и ползвайки предоставените от тях Google Очила, заснема късометражния филм. На самото представление, освен Диане фон Фюрстенберг, присъства, естествено, и Сергей Брин. Това се случва на състоялото се в събота модно ревю, наречено DVF 2013 Fashion Show. Самата дизайнерка, моделите и гостите на спектакъла, снабдени с Очилата на Google, успяват да заснемат модния спектакъл.

След обработка на видео материала от Очилата на всички участници ще бъде създаден и разпространен кратък документален филм за събитието. Така зрителите, които не са присъствали на самия спектакъл, ще имат възможност да се запознаят с това какво е да създаваш моден дизайн, а и да проследят самото представление през очите на дизайнерката и участниците в спектакъла.

Заснетият с Очилата на Google видео материал ще бъде качен в YouTube канала на Google. Самото видео ще бъде представено на широката публика на 13 септември по време на представянето на DVF в седмицата на модата в Ню Йорк. За повече подробности за проекта и информация можете да следите този хаштага #DVFthroughGlass в Google+

Ето и някои снимки от представянето на Диане фон Фюрстенберг от Google+ страницата на DVF.

DFV2

DVF_lb_ss13_002

DVF_lb_ss13_030

DVF_lb_ss13_016

DVF_lb_ss13_008

Spring Collection 2013

А ако не познавате изкуството на модната дизайнерката Диане фон Фюрстенберг, можете да разгледате нейната най-нова колекция за 2013 година.

http://www.youtube.com/watch?v=1nPtTx-Wrk8

 

 

Снимки: DVF Spring 2013 Collection

Подобни статии:

  1. Наистина!? Google очилата стават реалност
  2. Google очилата се появяват през юни 2012
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване