09/13/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Талибани използват Facebook за шпионаж на войници

Талибани използват Facebook за шпионаж на войници

Колкото и страно да ви звучи, Австралийското Министерство на Отбраната е отбелязало в свой доклад, че профилите на войници в социалната мрежа Facebook са използвани от талибани, за да бъде изкопчена информация. Както знаете, в социалната мрежа може да се намери доста обемна информация за даден човек, като профилът му издава много, ако не е подсигурен, а това става с настройки на защитните опции.

Схемата, която използвали талибаните, била много проста, но и добре обмислена. Войниците са хора, които дълго време са далеч от семейство, любим човек и приятели. Атаките идвали от фалшиви профили на съблазнителни дами, които създавали онлайн контакт с мишените. Така войниците, основно мъже, се изкушавали и започвали да споделят доста неща, касаещи не само личния им живот, но и този, който водели в своите поделения или на мисия.

Мерките, които са предпиели военните организации на САЩ и Австралия, са за по-строго наблюдение на живота на войниците в социалните мрежи, а също така са създадени упътвания от какво да се пазят и как да защитят профилите си. Тези мерки едва ли обаче ще спрат подобни практики, но със сигурност ще намалят риска от изтичане на секретна информация, която да бъде използвана неправомерно впоследствие.

Снимка: ToonPool

Подобни статии:

  1. 18,3% от маркетьорите използват социални мрежи в e-mail кампаниите си
  2. 80% от хората НЕ използват Linkedin по предназначение
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване