09/15/12 02:40
(http://socialevo.net/)

Дали шоколадче на квадратче застрашава логото Майкрософт?

Дали шоколадче на квадратче застрашава логото Microsoft?

Както всички знаем, новата операционна система на Microsoft e Windows 8. Компанията се отказа някак си тихомълком и изненадващо за всички от името „Метро“ за своя нов интерфейс в следващото поколение на Windows. Причините могат да са най-различни, може да са и най-банални, но някои слухове твърдят, че това може да се дължи на факта, че това е заради Metro AG, които е възможно да са предявили претенции към Microsoft. Знае ли човек… В тези времена на постоянни съдебни спорове всичко е възможно.

Възможно е това да не е последната промяна за Microsoft. Възможно е, както твърдят колегите от Gizmodo, една друга известна фирма да предяви претенции към Microsoft за тяхното осъвременено лого. Фирмата се казва Ritter Sport и прави онези вкусни шоколадчета, които са на квадратчета. Ritter mini? Знаете ли ги? Много са вкусни. Да ви напомнят на новото лого на Microsoft? Дотук добре, квадратчетата са си квадратчета, ама и цветовете май са същите. Вижте снимката. А пък ако отидете на сайта на компанията, леле, направо си е „Метро“ стил. Квадрати, квадрати, квадрати.

Та така. В интерес на истината, колегите от Gizmodo си правят майтап. Първо, цветовете са подредени различно, и второ, квадратите са наклонени. Не съм специалист по патентно право, но явно с чувство за хумор искат да наблегнат на факта, че се изостриха патентните войни, а потребителите страдат от това. В последно време кой кого ли не съди, Apple съди Samsung, другите големи се съдят.

Всъщност, като се замисля, и ICN.BG са застрашени. Тяхното лого също има много общи черти с логото на Microsoft. Всъщност да му мислят Microsoft. И аз се обърках вече… Да му мисли Юлиян Бориславов! :)

Това, в което съм сигурен, е, че Microsoft имат добри намерения и желание да изкарат на пазара нещо наистина добро в лицето на Windows 8. А също така да се намесят в битката за надмощие при мобилните устройства. Microsoft имат амбиции, подплатени с възможности, да се върнат като основен играч на пазара. Остава да видим дали това ще се случи.

В крайна сметка това, което е ясно за всички, е, че нещо куца в системата за патенти. Видно е от дискусията по тази гореща тема, която с всеки изминал ден се разраства. Дали ще се намери решение, което да задоволи всички заинтересовани страни? Едва ли, но надеждата умира последна, нали така? А дотогава има едно просто решение и мисля да се възползвам. Знам къде има квадратчета, от този хубавия шоколад на Ritter, и отивам да се възползвам. Ммм… много го обичам. Какво да се прави, и ние сме хора, нали? :)

 Снимки: Ritter Sport

Подобни статии:

  1. Завършеният Windows 8: тествайте безплатно за 3 месеца, докато решите дали си заслужава!
  2. Промениха логото на Twitter, сбогом Лари! Здравей #Twitterbird
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване