09/17/12 06:06
(http://www.azcheta.com/)

Дръндьото Грег: ЧАШАТА ПРЕЛЯ!!!

Нали знаете, че в началото на годината се предполага да си съставиш списък с „намерения“, как да станеш по-добър човек?

Всъщност изобщо не ми е лесно да измисля начин, по който аз самият да се подобря, понеже и така съм си един от най-добрите хора, които познавам.“

Така чашата на Грег Хефли–Дръндьото започва да се пълни. Воден от добрите си намерения да помогне на околните да се „подобрят“, Грег се забърква в куп проблеми, причинени не само от Родрик (по-големият му брат). Но…ако не сте чели „Дневникът на един дръндьо“ и „Родрик командори“, ще е по-добре първо да ви запозная накратко с най-шантавото семейство на света!

Грег е средният брат в семейство Хефли. Ролята му не е хич лека, защото трябва да търпи грубите шеги на гимназиста Родрик и доносническите изпълнения на малкия Мани, който е само на три, но клюкари по адрес на Грег като за световно. Към тази картинка прибавете строгата мама Хефли, умееща да настъпи момчетата по мазолите, и таткото, който принципно е доста кротък, стига да не е на диета, И готово! – получавате само бегла представа за наистина хипер-мега-гига-шантавото семейство на Грег.

В „Чашата преля“ Грег се бори отново с училищния живот, а освен това иска да впечатли и четвъртото по красота момиче в класа – Холи Хилз (първите три си имат гаджета!). Конкуренцията обаче е убийствена и дръндьото трябва да впрегне в действие целия си арсенал от идеи за момичешко впечатляване. Дали ще се получи? А дали си струва? Това май знае само Грег, постарал се да напише дори трогателна картичка за Св. Валентин…

Освен в училище, Грег трябва да се бори с тайнствения крадец на сладкиши вкъщи, който лишава него и Родрик от шоколадовите им запаси. Бясна, мама Хефли ги наказва и Грег решава да спипа Родрик на местопрестъплението. Кой е истинският крадец в случая? Определено ще се изненадате!

Книгата е страхотна и трябва просто да бъде прочетена, за да се съчетаят пред погледа ви шантавите преживелици на Грег със страхотните картинки. Само така ще научите защо Мани е влюбен в „Нещуту“ и защо Грег виси по слипове на Жената-котка в двора на съседите!

Препоръчвам книгата на всички малки и големи деца, които смятат, че четенето е доста скучно – Грег е способен да ви покаже тъкмо обратното, разсмивайки ви до сълзи. Това за смеха важи и за майките, татковците, бабите и дядовците!!!

Не пропускайте специалното ни видео, заснето с помощта на един от най-големите фенове на поредицата – Кайо:

Текстът е публикуван първо на сайта "Детски книги".

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване