09/19/12 04:36
(http://socialevo.net/)

Очаква се раздвижване на BI пазара у нас през 2013г.

Очаква се раздвижване на BI пазара у нас през 2013г.

Според представители на едно от водещите BI решения в България, QlikView, и официалния му дистрибутор за страната, Инфос България, се очаква раздвижване на BI пазара у нас през 2013 г.

Последните новини и актуални тенденции около QlikView, най-бързоразвиващото се в света Business Intelligence решение, бяха представени на специална бизнес закуска. Срещата се проведе на 18 септември 2012г. в клуб ADI’S Cook & Book, като организатори бяха QlikTech, компанията производител на BI решението, и официалният представител на QlikView за страната, Инфос България.

Бизнес закуската бе открита от Калин Цветанов, управител на Инфос България, който приветства присъстващите и представи специалния гост на пресконференцията – г-н Marcin Mazur, Регионален директор за Източна Европа и Израел, QlikTech.

Г-н Mazur направи паралел между традиционните BI приложения и платформата QlikView Business Discovery, откроявайки съществени различия като интуитивността и гъвкавия достъп, възможности за визуализиране и споделяне на справки и анализи по разнообразни критерии и др. Той разказа повече за новостите около компанията QlikTech и около дългоочаквания QlikMarket портал, който предстои да бъде пуснат съвсем скоро. Marcin Mazur сподели подробности за мобилната и социална платформа на QlikView, чрез които всеки потребител може да достъпва решението навсякъде и по всяко време през различни мобилни устройства – смартфони, таблети, лаптопи и др. Благодарение на QlikView Social Business Discovery информацията може лесно и бързо да бъде споделяна с всички членове от екипа за вземането на оптимални бизнес решения. Marcin разкри интересни факти около концепцията „Big data“ и набиращите все по-голяма популярност cloud и SaaS BI решения.

Калин Цветанов дискутира и актуалните тенденции на BI, както и бъдещите предизвикателства, пред които се очаква да бъдат изправени бизнес потребителите и организациите по света и в България. Той сподели, че според агенциите за проучвания и прогнози през 2013 година глобалният ръст при BI системите няма да бъде значителен, но от Инфос очакват раздвижване при търсенето на решения за бизнес анализи у нас.

„Въпреки че броят на инсталациите нараства през последните години, BI пазарът в България е все още слабо развит, разполага със завиден потенциал и напоследък повече компании започват да се интересуват от BI, което е положителен знак. Именно това е причината от QlikTech да вярват във възможностите, с които разполагаме, и да заложат на България като печеливш пазар“, каза г-н Цветанов.

Калин Цветанов разказа повече за Инфос България, която от тази година е официален дистрибутор на QlikView за страната. Заедно с партньорската мрежа, която развива и управлява, Инфос работи усилено за популяризиране и разпространение на BI приложението сред българските компании. Г-н Цветанов се обърна и към фирмите, специализирани в предлагането и внедряването на бизнес софтуер и с интерес към BI системите, с покана да се свържат с Инфос България, ако желаят да станат част от партньорите на QlikView в страната.

По време на пресконференцията Калин Цветанов направи и кратко представяне на самото решение, с което демонстрира лекотата и интуитивността на работата с BI системата QlikView.

В заключителната част на бизнес закуската Piotr Kowal, Solution Architect в QlikTech, показа, че освен за бизнес цели BI приложението QlikView може да се използва и в ежедневието ни. В кратко представяне той демонстрира възможностите на специалното приложение QlikView Global Games, създадено по повод Олимпийските игри.

 

KalinКалин Цветанов е управител на Инфос България. Калин притежава дълги години опит в областта на бизнес софтуера, като с компанията Инфос се фокусира върху BI приложенията и в частност върху най-динамичната BI платформа в света – QlikView. Начело с г-н Цветанов през 2012 г. фирма Инфос става официалният дистрибутор на BI системата QlikView за България.

 

 

 

marcinMarcin Mazur е един от най-добрите експерти в сектора на софтуерните решения за управление на бизнеса в Източна Европа. Преди да се присъедини към екипа на QlikTech, работи за изграждането и развитието на търговските стратегии в компаниите Microsoft, Cromwell, Oracle и PeopleSoft. Като Регионален директор за Източна Европа и Израел в QlikTech Marcin отговаря за бизнес развитието, както и продажбените, маркетинговите и управленски активности на фирмата в региона.

 

За QlikTech

QlikTech e софтуерен лидер в областта на Business Discovery – потребителски ориентираните Business Intelligence (BI) продукти, – предлагайки платформата QlikView Business Discovery. Компанията е в ТОП 3 на престижната класация на Forbes – 25-те най-бързоразвиващи се технологични компании за 2012 г.  Разполага с над 26 000 клиента в повече от 100 страни по света.

 

За Инфос България

Инфос България е официалният дистрибутор на QlikView за страната. Компанията предлага пълен набор от професионални услуги по внедряване, разработка и поддръжка на BI решението. Екипът е реализирал множество проекти в организации от различни браншове в България и чужбина.

Подобни статии:

  1. iPad с над 70% от пазара на таблети в Китай
  2. Стюарт Тил: Очаквам 20% ръст на интернет рекламата през 2012 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване