09/20/12 03:01
(http://socialevo.net/)

Какво печелят фирмите от участието си в конкурси като БГ Сайт?

Какво печелят фирмите от участието си конкурси като БГ Сайт?

БГ Сайт е дългогодишен конкурс, чиято задача е да отличи най-добрите български сайтове. Тази година конкурсът ще се проведе за тринадесети път. Мотото на БГ Сайт 2012 е „В пиксели”.

Запитахме се, има ли полза за фирмите, участващи в подобни конкурси, и каква е тя? За да получим отговор, попитахме победители в минали издания. В следващите редове ви представяме техните позиции.

lyubo-stoyanovЛюбомир Стоянов, основател на Slides.bg:

„БГ Сайт е престижен конкурс. Фактът, че се провежда за 13-ти път, е достатъчно красноречив за репутацията и участниците в него.

Лично за мен БГ Сайт е полезен с това, че ти дава поле за изява, приятни запознанства и бъдещи партньорства.

Миналата година участвахме със Slides.bg и спечелихме първото място в категорията Start UP. Там проектите винаги са най-много и да получиш оценката на толкова много специалисти от различни области повдига както самочувствието, така и увереността ти да продължаваш напред.“

 

todorhristov-89x100Тодор Христов, управител на Сита Мениджмънт Консулт и съосновател на NovaVizia.com и NovaVizia.net:

„Ползите за фирмите, участващи в БГ Сайт, са най-вече две.

Първо, ако спечелят призово място в своята категория (от първо до трето), сайтовете на въпросните фирми ще получат публичност и популярност сред всички, които проявяват интерес към конкурса, а това с годините се очерта да бъде една широка аудитория от делови хора. Винаги сайтовете в челната тройка, независимо дали става дума за гласуване на журито, или на публиката, са привличали по-специален интерес към себе си. Това само по себе си не означава автоматично нови клиенти или нови поръчки (казвам го не само като член на журито на БГ Сайт, но и като собственик на фирмен сайт, спечелил първо място в категория „Корпоративен сайт“ в гласуването на публиката през 2011 г.), но е една важна допълнителна стъпка в целия комплекс от дейности по популяризиране на фирмения сайт.

Второ, обратна връзка и оценка къде се „намира“ фирменият сайт в момента и какво е неговото ниво на фона на други сходни сайтове от същата тематична категория. Тази обратна връзка и оценка идват по две линии – от гласуването на журито и от гласуването на публиката. Благодарение на това всяка фирма може да анализира силните и слабите страни на сайта си и да направи съответни подобрения или корекции, ако прецени, че е необходимо. Не винаги тази обратна връзка може да е детайлна и директна, но и по косвени сигнали може да се прецени какво е нивото на един сайт спрямо останалите в категорията, а и организаторите на БГ Сайт с всяка следваща година правят стъпки в посока на даване и получаване на по-точна обратна връзка – например от страна на журито към участниците, чрез публично представяне на оценките на всеки журиращ за всеки един сайт.

Това са две важни ползи, които не са за пренебрегване за всяка фирма, която не просто има и поддържа самоцелно фирмен сайт, а която се стреми чрез сайта си да информира, образова, гради репутация, създава отношения и дори директно да продава на нови клиенти.”

 

Георги МалчевГеорги Малчев, партньор в Ilyan.com:

“Всеки конкурс е възможност да получиш признание за постиженията си. Силата на един конкурс или състезание зависи от силата на конкурентите, традициите през годините, журито. Конкурсът БГ сайт е една много силна комбинация във всяка от тези области. Конкуренцията е силна, всяка година се налага да се добавят нови категории, а журито е от водещи имена в дигиталното пространство. Специално за Ilyan.com наличието на награди и признание на постиженията ни помогна през годините да се позиционираме по-добре, да имаме повече case studies, за които потенциалните ни клиенти искат да чуят, и множество контакти и фенове на нашия подход и реализирани проекти.”

Регистрацията за участие в конкурса е до 30 септември 2012 г.

Подобни статии:

  1. Предстоящ конкурс: Български награди за уеб 2012
  2. Ангел Георгиев отнесе наградата за най-добър .INFO сайт за 2011! Браво!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване