09/21/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Facebook вече е интегриран и в Mountain Lion с 10.8.2

Заедно с iOS 6 Apple пуснаха ъпдейт за OS X – 10.8.2. Той идва с много нови неща, които още повече сближават двете операционни системи.

Едно от тях е подобрението в работата на Messages. Преди време с iOS 5 се появи iMessage. Да, удобните и безплатни съобщения между iУстройства. После с Mountain Lion дойде приложението Messages, който замести iChat и го дообогати с iMessage. И в един момент се оказа, че можем да изпратим iMessage от iPhone, а получателят да отговори от своя Mac. С времето обаче свикнах да изпращам по погрешка iMessage не на нечий iPhone, а на iPad-а или Mac-а му, но това май вече е оправено. Сега можете да ми изпратите iMessage на номера на мобилния ми телефон, но то ще дойде и на Mac-a ми. По същия начин можем да проведем и видео разговор.

По-голямата новина обаче е обещаната интеграция на Facebook в Mountain Lion.

По-голямата новина обаче е обещаната интеграция на Facebook в Mountain Lion. След ъпдейта до 10.8.2 от App Store влезте в Settings и после в Mail, Contacts & Calendars и добавете профила си във Facebook. Както следва от това? Към любимия нов Share бутон в OS X, който е наличен в Safari например, вече я има и иконката на Facebook, точно под тази на Twitter. Можете да споделите линка във Facebook, без да търсите бутона Like в страницата. От лентата с известията пък можете да пуснете съобщение, без да пускате Safari или своя друг любим браузър.

Можете да споделите линка във Facebook, без да търсите бутона Like в страницата.

Ако решите, можете да синхронизирате Contacts с Facebook. Ползите са, че ще имате на лесно и удобно място координатите на всичките си приятели в социалната мрежа, както и техните актуални снимки. Другата страна на монетата е, че вероятно нямате нужда от тях, но какво пък, oтнема секунда и според Apple личната инфромация си остава лична.

Има и други новости като например възможността да си изпратите билет през Safari или Mail към новия Passbook в iOS. Поправени са и някои пропуски в операционната система. Вижте всички нововъведения в 10.8.2.

Подобни статии:

  1. Вече е факт: Yahoo съди Facebook по 10 патента
  2. Мac OS X 10.8 удря едно рамо на Twitter
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване