09/22/12 12:32
(http://www.azcheta.com/)

Огненият кръг: Готическо фентъзи приключение

Книгите, които принадлежът към жанра "готическа литература", представляват една доста интересна смесица от елементи на хорър и романтика и това в повечето случай е наистина добра комбинация. Към таза графа спада и "Огненият кръг", която е последната книга от трилогията "Пророчеството на сестрите" на Мишел Зинк. Един определено доста провокативен роман, който държи читателя в напрежение и наистина успява да пожъне огромен успех в редица държави.

Историята се развива във Викторианската епоха в Обединеното кралство. Това е един от периодите, за които най-много обичам да чета, а Мишел Зинк описва всички детайли много изкусно. Най-вече ме впечатлява поведението, маниерите и одеждите на главните герои. Те са от висока класа, съотвено ходят с типичните за този период големи рокли с корсети, смешни панталони и сака с яки. Нехайно описанията ми напомнят на сериала "Черното влечуго" и невероятните костюми на Хю Лори и Роуан Аткинсън, а всяко нещо, което ми напомня за тях, прави поне едно нещо като хората.

Макар и основната идея на романа да не представлява нищо особенно, историята е заинтригуваща и добре представена. Читателят се среща с обичайния конфликт добро-зло и светлина-мрак, който неизбежно довежда до финален сблъсък, където едното трябва да надделее над другото.

В историята на Мишел Зинк този конфликт е представен чрез главните героини, две сестри близначки - Лия и Алис. Те са обвързани, заедно с още редица хора, в древно пророчество с душите от отвъдното, като сестрите играят ключова роля в историята. Съдбата на Лия е да бъде "Портата", а Алис "бранителката". Едната е обречена да помогне на душите да преминат в земния свят, а другата трябва да брани портала и да опази света от преминаването на зли души и най-вече на големия звяр - Самаил.

В "Огнения кръг" обаче ролите на сестрите близначки са разменени - въпреки че всъщност е бранителката, Алис се обръща срещу всички и решава да помогне на Самаил да премине в нашия свят и да го превземе. Това поставя Лия в позицията на новата бранителка, но все още притежавайки силите на Портата, без значение дали го иска или не, те ще бъде въвлечена в преминаването на Звяра. Лия решава да се противопостави на сестра си, да затвори портата и да приключи с пророчеството завинаги. Преди да направи това обаче героинята трябва да премине през множество изпитания и да се пребори със скритите тайни на пророчеството.

Ако сте фенове на този тип книги за магии и прокоби, и то с готически привкус, това е четивото за вас. А пък дори и да не сте, тази книга пак може да ви допадне, понеже притежава и друга страна. Освен основното действие, на заден план се развиват и няколко романтични истории, включително и един доста интересен любовен триъгълник.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване