09/23/12 08:28
(http://ivo.bg/)

ШизофреНдно по социалистически

Лидерът на партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев разкритикува управлението на Владимир Путин в Русия заради изключването на депутата Генадий Гудков от Думата. Руският президент отнесе забележки и за делото на “Пуси Райът”. Критиките към него, обаче, бяха отправени само на английски в отворено писмо на сайта на ПЕС.
Писмото е озаглавено “Президентът Сергей Станишев осъжда изключването на Генадий Гудков, руски опозиционен член на парламента”, съобщава “Телеграф”. “Това е пореден опит на руското правителство да смачка опозицията”, пише Станишев за случая “Пуси Райът”.

Писмото, обаче, не е разпространено в България. Обикновено пресцентърът на БСП е активен в тази посока и уведомява подробно българските медии за изявите на лидера си. ( Dir.bg)

Както се вижда, европейската социалистическа позиция на Станишев е само за „служебно ползване”, като се казваше в НРБ на информацията за истината, която народът не трябваше да ползва, за да бъде държан в неведение за целите на тоталитарната система. Защото в Европа Станишев служи на Европа, а в Русия- на Русия.

Къде е България в тази раздвоеност?

Доста шизофреНдно и шизовредно е това раздвояване на личността, която се гордее с възрастта си и в това качество(?) е приемник на всички престъпни практики на комунизма, без обаче да носи отговорност за тях, а същевременно претендира за модерност и европейски облик.

В същото време виждаме и чуваме жални социалистически вопли в България за някакво престъпно разваляне на отношенията с Русия, която иначе толкова много иска да ни облъчи с увековечаване на зависимостта си от нея с проекта АЕЦ „Белене”.

Защо е така ли? Много просто: много са простите хора у нас, които не искат и не могат да проумеят, че ги използват за двойните игри на съставителите на тройни коалиции в услуга на „двойните” ни освободители.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване