09/24/12 09:44
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

има ли сценаристът право да говори, или трябва само да пише - за новия начин на излъчване на "7 часа разлика"


такааа, явно следващите епизоди на "7 часа разлика" ще се излъчват по един на седмица, т.е. по 45 мин. всеки. това не е добре, защото драматургично не са писани така. писани са да бъдат излъчвани като двойка, знаете, че се излъчват по 2 епизода на вечер, 45 мин. всеки. 
какво означава това за драматургията, която ще гледате? означава, че ние, сценаристите, сме разпределяли сюжетите и динамиката на
 епизодите като за час и половина, а не като за отделни малки епизоди. опасявам се, че от драматургична гледна точка сериалът ни ще е сериозно прецакан заради това решение. защо е взето? не ми се влиза изобщо в тема, която не е моя, нито има нещо общо със "7 часа разлика" - конфликтът между продуцентите на сериала. няма как да съм щастлива от това, защото то се отразява на работата на сценаристите, на работата на актьорите, на работата на целия екип. работим в несигурност от момента от който този конфликт започна. надявах се, че епизодите поне ще бъдат излъчвани така както се работят и са били излъчвани досега, но не. и "7 часа разлика" пострада в битката. 
това е изключително неприятно и няма как да не се опитвам да се застраховам като сценарист срещу евентуалните проблеми с това, което ще видите, защото системата на работа не беше сменена, а телевизията реши да смени начина на излъчване много след като сезон 3 беше написан. от това страдаме не само ние, които работим със сърце и огън по този сериал, но вероятно ще пострада и продукта ни, продукта на бтв, а от там това ще рефлектира върху зрителите. в прекрасни отношения съм и с бтв и с маги халваджиян, но не съм безгласна функция на никой. името ми стои на екрана и хората трябва да знаят какво се случва с любимия им сериал.
Публикувана на 09/24/12 09:44 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/09/7.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване