09/25/12 03:00
(http://socialevo.net/)

iPhone 5 реализира 10 милиона продажби до края на месеца

iPhone 5 реализира 10 милиона продажби до края на месеца

След като бе пуснато официално на пазара, новото дете на Apple, iPhone 5, реализира продажби от над 5 милиона единици. По този начин смартфонът почти оправда очакванията на специалистите, които твърдяха, че продажбите на iPhone 5 ще достигнат 6 милиона през първия уикенд от пускането му. В петък потребителите, чакащи своите нови машинки, успяха да се сдобият с тях, а останалите – да направят своите поръчки.

Въпреки че всички експерти и „водещи потребители“ бяха на мнение, че iPhone 5 не е нищо ново в сравнение с iPhone 4S, по-големият екран, iOS 6 и Retina дисплеят се оказаха решаващи. Може да се каже, че пуснатият в продажба в 22 държави iPhone 5 направи силен старт, а и да не забравяме наближаващите новогодишни празници, които със сигурност ще засилят още продажбите на Apple. Това се потвърждава и от прогнозите, които дава американска инвестиционна банка, Piper Jaffray, – че продадените устройства iPhone 5 ще достигнат 10 милиона до края на месеца. За съжаление прогнозите на Wall Street Journal не се оказаха правилни, защото iPhone 5 не достигна тази цифра още през първите два дни от своето пускане.

Други интересни факти идват от инвестициония гигант J.P. Morgan, където специалистите са на мнение, че продажбите на iPhone 5 ще бъдат равни на 50 милиона копия през четвъртото тримесечие. Подобна прогноза е доста силна и ще доведе до множество притеснения при останалите конкуренти като Nokia и Samsung. 

Припомняме ви, че в четвъртък Apple ще стартира продажбата на iPhone 5 в следните държави: Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Унгария, Ирландия, Италия, Лихтенщайн, Латвия, Люксембург, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

Снимка: Apple

Подобни статии:

  1. Възможно ли е Apple да продадат 250 милиона iPhone 5?
  2. 119 милиона продадени таблети до края на 2012, а до 2016 – 369 млн.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване