09/28/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Искате ли визитна картичка с NFC? Питайте Moo!

Искате ли визитна картичка с NFC? Питайте Moo.

Визитните картички са незаменим бизнес партньор. Единственият им недостатък е, че покрай новите технологии започнаха да ни се струват неудобни – трябва да въвеждаш контактите на ръка в телефона си. После дойдоха QR кодовете, които взеха да се появяват по гърба на визитните картички или пък удобно сместени в някой ъгъл. Сканираш със смартфона и директно добавяш контакта, без да въвеждаш нищо на ръка.

Сега си представете, че е достатъчно само да доближите своята Nokia Lumia 601, Nexus S или пък Samsung Galaxy S III (съжалявам, но с iPhone 5 няма да стане) до визитната картичка, за да разчетете всичко, изписано върху нея. Да, за NFC се говори отдавна и със сигурност могат да се намерят визитни картички, в които e скрит един NFC етикет с контактна информация или друго съдържание.

Всеизвестните Moo почват да правят точно такива визитни картички. Всъщност още сега можете да си поръчате визитни картички с NFC – първите 150 000 ще са безплатни. Идеята на Moo е да видят как ще ги използваме, за да адаптират услугите си към нашите изисквания и очаквания. Всички визитни картички, които вече ще произвеждат, ще идват и с NFC, като това няма да повишава цената на продукта. Хубавото е, че по всяко време можем да променим съдържанието, записано върху NFC етикета. Дори работели по приложение за Android, което да помогне с това.

Чудесна идея на Moo и май тъкмо навреме. Какво би съдържал NFC етикетът на вашата визитна картичка? Информацията от визитната картичка? Линк, който води към мобилен сайт с вашето портфолио и контакти? Или нещо по-интересно?

Нашите визитни картички все още нямат NFC, но пък са много хубави ;-)

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Изпращайте истински пощенски картички от мобилния си телефон!
  2. Социалните мрежи убиват романтиката
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване