09/29/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Запознайте се с Lytro – своя нов най-добър приятел в снимането

Винаги съм завиждала на професионалните фотографи. Самата аз никога не съм била добра в композициите, улавянето на момента и всичките му там настройки, бутончета, фокусиране и т.н. Но вчера видях лъч надежда за своята фотографска страст. Попаднах на един много симпатичен и наглед удобен за потребителите фотоапарат.

Запознайте се с Lytro – своя нов най-добър приятел във снимането

Lytro е началото на една нова ера в любителското снимане. Той е дело на Рен Енджи. Фотоапаратът е компактен, с много изчистен дизайн и най-важното – с него се борави адски лесно. Тайната на този апарат се крие в това, че за разлика от стандартните дигитални фотоапарати улавя цялото светлинно поле. С по-прости думи казано, няма никакво значение къде е фокусът. След като направите снимката, Lytro ви позволява да промените фокуса. Можете да снимате всичко на момента. Просто вадите апарата, натискате копчето и готово. Без подготовка, без нагласяне и фокусиране, без настройки и бутончета. И без да се нервирате „пак изпуснах момента!“.

Можете да заснемете момента сега, а не след като вече е отминал.

Така снимките ви винаги ще имат 2 варианта – обектът на преден план ще е на фокус или някой обект по-назад в кадъра ще е избегнал нежеланото размазване. При това всеки ваш приятел може да се забавлява и да избира предпочитания вариант на снимката.

Lytro е с 8х оптичен вариообектив и постоянна F/2 диафрагма за улавяне на максимално количество светлина.

Lytro е с 8х оптичен вариообектив и постоянна F/2 диафрагма за улавяне на максимално количество светлина. Тялото му е изработено от алуминий, а правоъгълната му форма е удобна и стабилна за хващане. Няма светкавица, тъй като може да се справи и при много слаба светлина.

За първи път този фотоапарат беше представен в САЩ през март, но едва сега започва да придобива широка популярност и в Европа. Очаква се в началото на октомври да бъде достъпен в повечето точки на света. „От излизането на фотоапарата Lytro преди 6 месеца близо 400 000 снимки са обменени в Lytro.com. Много сме доволни, че даваме ход на тази революция при снимането, като предлагаме Lytro на повече фотографи в САЩ и по света“ – това са думите на генералния директор на компанията Чарлз Чи.

Цената на модела с 8 GB памет е $399, а за 16 GB е $499. Предлага се в три цвята – син, червен и графит.

Най-доброто, което можете да направите сега, е просто да посетите сайта на Lytro и сами да се убедите във възможностите на този малък симпатяга. Там ще намерите пълна техническа информация, както и хиляди снимки, качени от притежатели на този необикновен фотоапарат.

Share the fun from Lytro on Vimeo.

Снимки: Lytro

Подобни статии:

  1. Две студени бири за моя добър приятел на Карибите с Tweet-a-beer
  2. Instagram става все по-добър
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване