09/30/12 07:53
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

за радикалния ислям в българия в "удавете водещия"

включвайки телевизора попаднах на заставката на "всяка неделя". без да коментирам предаването и водещия - без съмнение емблематични - самото появяване на заставката и звукът на това предаване, събужда в мен чувство на страх и неприязън, което е по-силно от мен. може да е рефлекс на павлов, но дори и да е, не се отказвам от него каквито и аргументи срещу моята продължаваща зависимост от миналото ми се извадят. 
същевременно в предаването на любо дилов "удавете водещия" тече доста интересен разговор на тема радикален ислям в българия. в репортаж от някаква циганска махала в българия един млад мъж каза: "една диня продава ли се без кората си?", отговаряйки на въпрос защо жените трябва да са в бурки, защото вече и в българия се оказа, че има жени в черни бурки, нещо невиждано досега. интервюираните жени в бурки казаха, че едната се е оженила на 13 години, а другата на 17. нито едната, нито другата са завършили средно образование. до тях стояха мъжете им и се опитваха да спрят интервюто с жените. нямало защо да бъдат интервюирани. на всички въпроси отговаряха с "защото аллах така иска". 
фондациите, които разпрозстраняват радикален ислям в българия, трябва да бъдат забранени и преследвани. държавата трябва да разбере, че демокрацията няма нищо общо с исляма в радикалния му вид. а той вече сериозно стъпва в държавата ни. 
и делото за радикален ислям, което в момента тече, не е без причина. младите правозащитници да се замислят кого защитават, идеализмът е чудесно нещо, но често бива изяден от по-силния, а възрастните правозащитници да проявят чувство за отговорност към правата и свободите, които ние всички обичаме и ни правят равноправни хора не само в българия, но в целия НОРМАЛЕН свят в който жените не са сравнявани с дини, не ходят скрити в черни дрехи и не се женят на 13 години.
и да, децата трябва да имат възможност да имат избираеми часове по религия. може да не вярваш в бог, но да искаш да разбереш в какво вярват другите. това ще помогне на всички - вярващи и невярващи.

Публикувана на 09/30/12 07:53 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/09/blog-post_30.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване