10/01/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Не бъдете наивни, защото интернет може да бъде и опасен!

На ден споделяме ужасно много информация за себе си. Качваме снимки от местата, които сме посетили, говорим за впечатленията си, разказваме мечтите и ежедневието си. Но най-ценни са не самите парченца информация, а пъзелът, който може да се сглоби с тях. Вижте това видео:

http://www.youtube.com/watch?v=F7pYHN9iC9I

Ето какво може да направи един екип от експерти само за 15 минути. Да изкара толкова много информация за нас, че да ни спрат дъха. Да, изглежда сякаш имат свръхестествени способности, но зад резултата се крият просто знания и находчивост от тяхна страна и наивност и невнимание от наша страна.

Кампанията се основава на едно вирусно видео, създадено за Белгийската федерация на финансовия сектор. Идеята й е да обърне внимание на простия начин, по който злонамерено лице може да се добере до лична и финансова информация, която иначе си мислим, че никой не може да разбере. Затова бъдете много внимателни, когато боравите с информацията. Когато споделяте нещо, имайте предвид, че то лесно може да избегне вашия контрол.

Прочетете повече по темата.

Подобни статии:

  1. iPad 3 може да бъде пуснат на рождения ден на Стийв Джобс
  2. Как Pinterest може да раздвижи Интернет търговията?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване