10/02/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Баби и дядовци все по-активни във Facebook в България

Баби и дядовци все по-активни във Facebook в България

Без никакви съмнения Facebook е най-популярната социална мрежа в България. Точно поради тази причина ще хвърлим малко повече светлина върху случващото се на родна земя, като се позоваваме на официални данни от SocialBakers. Цифрите, изложени от платформата, показват, че регистрираните профили във Facebook в България са 2 438 400, като това поставя страната ни на 57-о място в света по този параметър. Навлизането на социалната мрежа сред обществото ни е 34.11%, а сред онлайн общността 71.28%. 

Последните шест месеца обаче са се оказали доста благоприятни за Facebook в България. От края на май до днес регистрираните потребители са нараснали с цели 123 100. Това покачване може да се дължи на множество причини, но е очевидно желанието на все повече потребители на интернет да се докоснат до социалната мрежа. По-интересни са обаче цифрите, показващи разпределянето на хората по възрастови граници. Оказва се, че най-голям дял имат потребителите на възраст между 35-34 г. (30%) и тези между 35-44 г. (25%), следвани, разбира се от 18-24 г. (25%). Жените остават водещи, като са отговорни за 52% от профилите във Facebook срещу 48% за мъжете.

Facebook в България - статистика

За последните три месеца са се увеличили абонатите на Facebook именно на по-висока възраст. Възрастовите групи 25-34, 35-44 и 55-64 г. не спират да увеличават своето присъствие в социалката, като могат да се окажат нова цел за онлайн маркетинг специалистите. Това е поредно доказателство, че Facebook не е социална мрежа, използвана само от млади потребители, а хората, които са на по-зряла възраст, също започват да комуникират, споделят и търсят информация чрез платформата.

Снимка: Facebook

Подобни статии:

  1. Жените са по-активни във Facebook
  2. НОВО: Facebook угасна в България за 10 минути
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване