10/03/12 07:45
(http://vasvalch.com/)

Heineken: пътуване само с паспорт и бира

heineken-passport

Отдавна съм планирала да ви споделя тази кампания, а сега най-накрая намирам време да пиша за нея. Доколкото виждам, никой блогър не ме е изпреварил, а това ме учудва, защото кампанията Heineken Passport в изпълнение на Heineken Singapore е чудесна идея. Ако обичате телевизионните предавания за пътуване и игри като The Amazing Race, това със сигурност ще ви хареса.

Heineken цели младите и активни хора и използва като послание идеята за приключението. След брилянтно-чаровния герой на The Date компанията продължава лайтмотива за харизматичните приключенци. The Heineken Passport прилича много на реалити шоу и проследява пътя на един млад човек от вътрешността на Монголия до Банкок. Интересното е, че Джъстин разполага само с едно разплащателно средство – бира. Пивката валута му помага да си намери транспорт, да получи указания и дори да се състезава с традиционен монголски борец. Разбира се, героят постига целта си и стига до крайната точка навреме за фестивала Sensation Thailand. Но, както знаем, важно е пътуването, а не крайната точка.

За да ви запаля, ще ви пусна само кратък трейлър на кампанията и ще ви насоча към първото видео от поредицата. Лично на мен то ми подейства достатъчно зарибяващо, за да изгледам цялата серия.

Разбира се, създателите са помислили за всички потребители във Facebook и дават възможност да събираш точки мили, докато гледаш видеата, следиш пътя на Джъстин и споделяш с приятели. Наградите включват “приключенски комплекти” с раница, дъждобран, слушалки и, разбира се, кенче бира.

Защо работи?

  • Продуктовото позициониране в самите видеа е премерено за сметка на по-важното обвързване на марката със сценария на серията.
  • Видеата използват познат и харесван формат, за да предадат посланието.
  • Зрителите не са безгласни, а могат да участват по собствен начин във Facebook – gamification елементът със сигурност е увеличил гледаемостта на клиповете.

И все пак, много от коментарите в YouTube показват, че видеата не са били достатъчно реалистични. Потребителите показват няколко фактологични грешки, както и съкращения, които правят цялото изживяване нереално – например, директен влак по една от дестинациите няма. Разбира се, не можем да очакваме същото качество в реалити формат със серия от 45 минути и такъв със серия от 5 минути, но това е важен урок – ако потребителите надушат, че правите всичко само с рекламна цел, а не с желанието да създавате качествено съдържание, негативните коментари са ви в кърпа вързани.

___
снимка: Justin Bratton

Публикувана на 10/03/12 07:45 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/r2jXVlNNQXM/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване