10/04/12 03:00
(http://socialevo.net/)

BBC удря Spotify с Playlister през 2013

BBC удря Spotify с Playlister през 2013

The British Broadcasting Corporation, или познати у нас като BBC, смятат да нанесат сериозен удар на музикалните платформи като Spotify с най-новия си продукт, а именно Playlister. На практика Playlister ще представлява подобрена версия на Spotify, която ще предоставя голям избор от музика, генерирана от базата данни на BBC. Според специалистите Playlister ще се стреми да предостави по-добри условия на своите потенциални клиенти от тези на Spotify, а и много безплатна музика като бонус за това, че са предпочели продукта на BBC.

Музикалният директор на BBC, Тим Дейви, преди време потвърди за подобен проект, но на този етап няма потвърждение от компанията за това кога и как ще се появи Playlister. Един от основните проблеми на конкурента Spotify е наличността на услугата. Както знаем, Spotify е наличен в ограничен кръг от държави: Австрия, Австалия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Испания, Швеция, Швейцария, Великобритания и САЩ. Преди време се предлагаше платена версия в Естония, Гърция, Италия, Полша, Португалия и Румъния, но до България никога не е стигала.

Една от основните идеи на Тим Дейви е създаването на продукт, подобен на iTunes на Apple, а в основата трябва да стоят правата на всички изпълнители. Знаем какви мерки се вземат по света по върпоси, свързани с авторски права, а BBC, като Британска медия, няма как да не вземе това предвид. Дали обаче Playlister ще бъде нещо революционно, или една пасивна музикална платформа никой не може да каже на този етап. Предстои да видим и дали в България ще можем да се порадваме на нещо подобно.

Снимка: BBC

Подобни статии:

  1. Spotify скоро с версия за браузър
  2. Yahoo! ще си партнира със Spotify
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване