10/04/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Lockitron праща класическия ключ в миналото

Lockitron праща класическия ключ в миналото

Пригответе се да се разделите с ключодържателя си. Тази роля се поема от смартфона ви. Сигурна съм, че на всеки му се е случвало да си забрави ключовете и да се сети едва когато вратата е хлопнала зад гърба му. Или пък просто да не сте сигурни дали заключихте… А какво общо има телефонът ви с ключовете? Обяснението е доста просто и се побира в една малка кутия с много симпатичен и изчистен дизайн. Комапнията Apigy се притичва на помощ, създавайки ключалката Lockitron.

Това устройство ви позволява да заключвате и отключвате вратата си по всяко време и където и да се намирате по света. Замислете се само колко предимства има това изобретение. Контролирането на ключалката става с помощта на всеки телефон. А инсталирането става за няколко минути. С помощта на Lockitron вие можете да осигурите достъп на всеки член на семейството си, приятели и наематели, независимо дали сте близо до дома си, или вътре в него. А освен това Lockitron ви предупреждава, когато някой се прибере вкъщи или дори само почука на вратата. Умна ключалка!

Не е необходимо кой знае какво, за да се монтира. Устойството се поставя върху вече съществуващата ключалка и за да бъде подсигурено, се поставя капак, който е с прекрасен и изчистен дизайн. Още един плюс е това, че ако отдавате жилището си под наем, не е необходимо да сменяте ключалки или да вадите нови комплекти ключове. Вашите наематели могат да използват телефона си, за да отключват и заключват вратата. Lockitron може да се използва с iPhone 4S или iPhone 5, както и със смартфоните с Android. Ако пък все още не сте се сдобили със смартфон, не се отчайвайте. С помощта на текстово съобщение пак ще си отключите вратата. Благодарение на вградения Bluethooth Lockitron се свързва с вашия телефон и отключва вместо вас, когато се приближите. Lockitron ви изпраща известие, когато някой друг се прибере вкъщи или когато се използва ключ за вратата. Можете да дадете виртуални ключове на свои приятели и гости за временно ползване. Например ако ви мързи всеки път да отваряте вратата, просто дайте виртуален ключ на човека, който очаквате, и той сам ще си отключи.

Това сериозно променя нещата с изреченеието “Кога ще се прибереш, защото нямам ключ?”. Ако случайно изгубите телефона си, винаги можете да нулирате кода за достъп и така да подсигурите дома си. Lockitron е достъпна на сайта на компанията, Lockitron.com, и стартира с цена $149. В началото на следващата година ще започне масова производство и тогава цената ще бъде $199.

Снимка: Lockitron

Подобни статии:

  1. Ползваме QR кодовете като ключ в хотела
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване