10/06/12 05:58
(http://socialevo.net/)

Google предупреждава: Опасност от държавно спонсорирана кибер атака

Google предупреждава: Опасност от държавно спонсорирана кибер атакаАко ползвате Gmail, браузъра Chrome или сте отворили страницата на Google може да сте видели предупреждението от Google, че сте заплашени от държавно спонсорирана кибер атака. За тази заплаха ни съобщава и NYTimes, потребители ползващи тези услуги са видели на своя екран това предупреждение от Google за потенциална заплаха и то не от кой да е а от държава.

Самото съобщение гласи следното:

Внимание: Ние смятаме, че спонсорирани от държава нападатели може би се опитва да извърши пробив във вашият акаунт или компютър.

Това съобщение не означава, че има пробив във вашата система, а че може да имате съобщения, които да съдържат потенциално опасен зловреден линк или атачмънт, които могат евентуално да откраднат вашата парола и/или ценна информация за вас.

Ето как изглежда самото съобщение:

Google Warning

 Защо са толкова загрижени от Google? Ние получаваме спам почти всеки ден и не малко от тях съдържат зловреден код? Според Google, последната атака идва от близкият изток и страни от региона. Но „спонсорирано от държава“ е нещо необичайно и ни кара да се замислим какво точно се има в предвид, коя е тя и защо го прави.

Нямам отговор, но явно заплахата е сериозна и не трябва да се пренебрегва. Просто внимавайте с отварянето на файлове, които съдържат хиперлинкове или атачменти от хора, които не познавате. Или най-добре, не го правете.

За полезна информация как да се предпазите можете да отидете на страницата за безопасност на Gmail или Общата страница за Интернет безопасност на Google и да прочетете повече. Винаги има нещо полезно което да се прочете. Бъдете внимателни.

 

Снимка: Google

Подобни статии:

  1. Google Chrome с ново поколение QR приложение
  2. Google News интегрира Google Plus
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване