10/06/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Sony спира продажбите на таблета Xperia S

 

Sony спира продажбите на таблета Xperia S

Японската компания Sony преустанови продажбите на своя таблет Sony Xperia Tablet S поради фабричен дефект. Оказва се, че таблетът, който трябва да е водоустойчив пропуска вода и това е основната причина за изтеглянето на всички бройки от пазара. За съжаление не е ясно дали потребителите, които вече са се сдобили със Sony Xperia Tablet S ще бъдат компенсирани или не. Според първоначални данни са продадени над 100,ооо бройки от модела.

Официалният говорител на Sony в Япония, Норико Шоджи, заявява пред Reuters, че продажбите на таблета ще бъдат спрени, но не казва кога ще бъдат възстановени. Друга любопитна подробност е, че в новината на Reuters не се споменава специфичен модел, но онлайн изданието the Inquierer твърди, че това е именно Sony Xperia Tablet S, който трябва да идва със защита срещу вода. Все пак никъде не е потвърдено, че подобна функционалност се притежава от устройството като най-вероятно объркването е дошло от там, че има защита срещу пръски на дисплея.

Решението на Sony да изтегли таблета от магазините и дистрибуторите си е правилно, но остава по-голямата въпросителна, а тя е каква компенсация ще получат потребителите, които са си закупили този модел. В промотирането му е споменато, че той е подходящ както за употреба в затворени помещения така и на открито. Този факт се интерпретира от потребителите като добавена стойност към продукта.

Снимка: Sony

Подобни статии:

  1. Sony Playstation Mobile идва през есента
  2. Google TV се съживява благодарение на LG, Sony и Samsung
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване