10/06/12 03:00
(http://socialevo.net/)

С мобилни телефони на училище в САЩ?

С мобилни телефони в САЩ

Кошмара за всеки тийнеджър в днешно време е да остане без телефона, iPod, iPad или всяко едно електронно устройство, с което запълва всяка минута от свободното си време. Без музика, без SMS, без разговори за цял един ден! Това в пълна сила важи за учениците на 88 училища в Ню Йорк. Там е поставена забрана за внасянето на всякакви устройства, които могат да бъдат засечени от детекторите за метали. Там където няма такива детектори, децата са свободни да внасят такива устройства, стига те да останат невидими за директори и учители.

Какво е решението. Всъщност доста находчива, но и рискована идея. В районите на тези 88 училища са се позиционирали камиони, които предлагат да съхраняват телефоните и елелкторнните усторйства на учениците, срещу 1$ на ден. И ако това не е хитро, здраве му кажи. Така тийнеджърите във всеки свободен момент могат да притичат до камиона и срещу жълто билетче с номер да си получат телефона обратно, да проведат няколко разговора и да наваксат с техническите неща.

И все пак има и доза риск да останете без любимата си играчка. Това вече се е случило и 40 деца остават без телефоните си, след като камион-сейф е бил ограбен в един от районите. Може би не е лошо, Министерството на Образованието да се замисли, дали да не подсигури стая във всяко училище, за да може децата спокойно да съхраняват ценните си вещи. Очевидно в Ню Йорк е трудно да си тийнейджър без телефон.

Снимка: StockPodium

Подобни статии:

  1. Google+ пуска check-in за мобилни телефони
  2. Електронните книги заменят учебниците в училище
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване