10/07/12 17:30
(http://socialevo.net/)

Официалният сайт на Българското правителство спря! Дали е дело на Anonymous?

Официалният сайт на Българското правителство спря. Дали е дело на Anonymous ("Анонимните")?Тази сутрин сайтът на Българското правителство осъмна с проблем. Нямаше достъп до него. В мрежата вървят предположения, че това е дело на Анонимните („Анонимните“), но засега от правителството няма официална информация, потвърждаваща или отричаща, че това е дело на хакерската организация Anonymous. Официалната страница на българското правителство е на адрес www.government.bg, но достъп до нея няма. Каква е причината за това все още не се знае.

През месец февруари Anonymous бяха пуснали в YouTube предупреждение до българските власти, които мълчат по спорното споразумение ACTA. В писмото си Anonymous са подсилили думите си с членове, параграфи и алинеи от Конституцията на България, която гарантира спазването на човешките права. Само близо седмица преди това хакерите Anonymous атакуваха сайта на българската организация за авторски права ПРОФОН в знак на протест срещу защитата на спорното споразумение АСТА.

Дали това е дело на Anonymous, или не остава да се види, но е факт, че сайтът на българското правителство днес бе недостъпен. Само преди няколко месеца ГДБОП задържа мъж за компютърни престъпления. Властите твърдяха, че е част от Anonymous. Вярно, че е неделя, но все пак дали има някого, който поддържа сайта на българското правителство и в почивните дни? Засега очакваме официално изявление от българските власти и ще ви информираме.

Снимка: Socialevo

 

 

Подобни статии:

  1. Anonymous – съобщение до България
  2. Anonymous атакуват Китай
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване