10/07/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Слагаме край на междусъседската кражба на Wi-Fi!

Слагаме край на междусъседската кражба на Wi-Fi!

Имало ли е моменти, в които сте се опитвали да изтеглите нещо от интернет или просто да сърфирате и нещата да се случват със скороста на охлюв? Често срещана практика е потребителите на Wi-Fi да не правят нищо, за да защитят мрежата си и заради това страдат. Ясно ви е, че при незащитена мрежа и липса на парола за рутера, всеки около вас може да се възползва от интернет връзка. Дали заради техническо незнание или просто от мързел наиситина има много незаключени мрежи. Дори аз самата, на мястото, на коетото се намирам, откривам три такива!

Финландската компания Alhstrom е разработила специални тапети, които да прекратят тази порочна практика. Надяваме се, че в началото на 2013 г. вече ще можем да държим съседите си далеч от нашия рутер. Технологият на тези блокиращи тапети е проста, но ефикасна. Мастилото съдържа сепциални сребърни кристали, образуващи стена блокираща сигнала и от двете страни на „барикадата“. Ако не ви харесва десена на тапета спокойно можете да го боядисате. Или пък отгоре да залепите друг например. Очакванията за цената на този продукт са той да бъде доста скъп. Но производителят твърди, че ще бъде достъпен за обикновенните потребители, а цената с една идея повече от стандартните тапети. 

Разбира се все още не са измислени блокиращи подове или тавани, но и на това ще му дойде времето. До тогава моя съвет е – сложете си парола на рутера, вместо да се ядосвате заради това, че някой пак се е закачил.

Снимка: Find Icons

Подобни статии:

  1. Google обвинени в поредна кражба
  2. Край на Споделянето от Twitter в LinkedIn
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване