10/08/12 05:04
(http://www.reduta.bg/)

На този ден преди 10 години

7 октомври 2002

Тръгнали разни слухове. Само че много преувеличени, бе! Тука съм, тука. Е, не съм по-добре от преди, ама тя и държавата не е.

Бях малко на море, малко на чаир. На море бях у комшиите. Хванах се по тая система “All Inclusive”. Ол си го нахлузих дето се вика, ама за това друг път. Но иначе не беше чак толкова зле. Ама свърши и хей ни на, отново на тръстиката.

На Пасито му подшушнали да мисли за ЕС през 2009. И АЕЦ-а им дадохме и пак не кандисват. Докривя ми за това 2009, ама като чета днес в “Труд”, че до 6 години Слънцето ще експлоадира и ще унищожи планетата, взех да гледам на нещата астрално, като оназ депутатка от НДСВ, забравих й името, дето днес пишат, че носела герданчета от тия по сергиите за по 2 лв. То Слънцето ще експлоадира, аз ще мисля за АЕЦ-а. А астралната депутатка била единствената, поканена на сватбата на Калина. Анелия беше, Анелия… Те сега в НДСВ са се разделили на поканени и непоканени.

Та Пасито твърди, че нямало разминаване между позицията на кабинета за АЕЦ и тази на НС. Сещам се за двамата кривогледи, дето позициите им се събрали челно щото единият не гледал къде ходи, пък другият не ходел където гледа.

А пък Мира Янова вика: “Избирателят вече ще залага на сигурно”. Дано. Ама имам пресантиман, че още бая време няма да има нищо сигурно.

Онуй момче от Варна, Стоянчо Чешмеджиев (Лейката) стана шеф на БТА. Разправя, че бил политически неадекватен. Голяма работа. Да е само той. Но имал ясна концепция: “Понятието телеграфна агенция е изчерпано – никой не си служи вече с телеграф да пренася информация. Това е основен компонент в концепцията ми.” Всъщност, тя му била съвсем къса концепцията.

Абе, дали ще ме поканят на сватбата на Калина? Не вярвам.

Чета, че свинската пържола погнала осемтях лева. Ще ги стигне. Тя свинската пържола колкото лева е погнала, все ги е стигнала.

По-важното е, дето вика Миленчо, че външният ни дълг намалял с 4 млрд. Значи към момента аз лично дължа къде 2 300 лв. Викам на булката: Ще ги събера аз тези 2300 лева и ще приключа с външния си дълг ако ще да си дигна вътрешния!

Рекох да изкарам някой лев от реклама. Заради външния дълг. Пък и като гледам к’ви простотии минават за супер криейтив… Обадих се на едно приятелче, рикиджийче. Измислих му супер слоган: “Попска” – ракия за сватби и погребения”, малко ала Брегович. Тъпанар, притесни се от погребенията. А там най се пие. Майната му. Дадох му втори: “Къркаш и не хъркаш”. (Хъркането е изключително сериозен социален и медицински проблем. Мен дома ме ограничават само по тази причина.) И това не ще. Добре де, викам, к’во искаш? Вика, нещо по-интелигентно. Ти си луд, бе, как може пърцуца да се рекламира интелигентно. Ти направо си изпускаш тарга групата. Заебах го, ако ще.

После се обадих на един друг, произвежда бои. И на него слоган като слънце: “С нас сте винаги на власт”. Даже на него му направих и художествен проект в петте основни политически цвята. Още мисли. Да мисли. Аз бърза работа нямам. Ние тоя дълг го мотаме от толкова време.

Забележка: На Царя кака му вика, че на социолозите им плащали, та да свалят рейтинга на Симеон. Социолозите отричат.

8 октомври  2002

Тоя дъжд яко прецака гроздето. Аверчето вика, че сега сме щели да пием украински спирт с българска есенция. Ба, то не е свързано. Лани сигурно сме пили винен дестилат.

Някакъв пенсиониран военен палнал МС. А аз така се надявах, че сега като ги преквалифицират военните ще станат стълб на гражданското общество. Даже оня ден виках на едно гадже, което шеста година седи на 28, че ще му помогна да си намери някой млад о.з. майор за другар в живота. Аз ги познавам по чорапите. Те имат заваксани зелени чорапи до края на живота си. Сега и тоя сиромах ще го изкарат луд. Щото така им е най-лесно.

Стартира списание, на СДС, “Разум” ще се казва. Пръв Костов е автор. Щял да пише за политиката като такава. Дано надрасне личния си опит.

А пък снощи по БНТ тръгна “Реалити шоу”: “Никога не е късно да станеш за ибрет”. Водещият учил занаята при Дейвид Летерман. Вярно като клакьор, ама при Летерман. Аз малко се срамувах за авторите. Те сигурно много. Гост беше шефът на гробищата. Разказа интересни работи. Как например кремацията на човек с нормално тегло отнема 45-60 минути и остават около два литра пепел и други интересни работи. Ще му дам още един шанс на “Реалитито”.

Публикувана на 10/08/12 05:04 http://www.reduta.bg/?p=3838
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване