10/09/12 05:14
(http://socialevo.net/)

Нов Google Nexus таблет от Asus?

Нов Nexus таблет от Google? Какво може да накара потребителите да предпочетат таблет Nexus от Google пред iPad от Apple? Вероятно по-голям и по-добър дисплей. Ето че според Cnet точно такъв Nexus таблет се очаква да бъде пуснат от Google. Новият модел Google Nexus ще бъде с резолюция на екрана 2560 x 1600 пиксела при 299 PPI (пиксела на инч), което е много по-добро от резолюцията на новия ipad, 2048 x 1536 пиксела при относително по-ниското 264 PPI (пиксела на инч).

Очаква се, че самият размер на таблета ще е по-голям, 10.1 инча, за разлика от 9.7 инча при сегашния iPad. Това ще е едно великолепно устройство от Google с много по-добри характеристики, насочено като основен конкурент на iPad. Да не забравяме, че и цената има значение за спечелване на потребителите. А като се има предвид, че Nexus 7 на Google струва около $199, вероятно и новият таблет ще бъде на доста добра цена.

Nexus 7, който се продава в момента, е произведен от Asus, но е изцяло брандиран като таблет от Google. Новият 10.1 инчов Nexus ще бъде произведен от Samsung и ще носи също бранда на компанията. Да не забравяме, че Google и Samsung вече са партнъори при Nexus смарт телефона и го кобрандират. Според слуховете се очаква да бъде пуснат и по-евтин Nexus таблет на цена $99 от Аsus през декември.

Интересно се получава, надпреварата за доминантна позиция сред таблетите продължава. Този месец се очаква и Apple да обявят по-малък и евин iPad mini. Дали тази новина за нов Nexus таблет не е продиктувана и от това намерение на Apple? Скоро ще разберем. 

Снимка: Asus

Подобни статии:

  1. Google пуска висококачествен таблет през 2012
  2. Samsung пуска евтин таблет с Android през март
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване