10/12/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Twitter се превърна в новата валута на САЩ

Twitter се превърна в новата валута на САЩ

Социалната мрежа Twitter е на път да се превърне в тайното оръжие за президенстките избори в САЩ през 2012 г. Това показва проучване, проведено от компанията Compete, което визира, че потребителите на Twitter в САЩ се вълнуват много повече от предстоящите избори, но също така са и по-склонни да даряват средства за кампаниите на своите любимци. Според последните данни потребителите на социалната мрежа в САЩ са над 107 милиона. Само за ваше сведение потребителите на другата популярна мрежа в света и в САЩ, Facebook, са 168 милиона към днешна дата. Така на практика Twitter се превръща във втората най-голяма социална мрежа в страната.

Изследването на Compete показва, че потребителите, използващи Twitter в САЩ, са 68% по-склонни да посетят дарителските сайтове на някого от двамата кандидат-президенти, Барак Обама и Мит Румни. В същото време, ако същите тези потребители биват изложени на „туитове“ по темата, те стават 97% по-мотивирани да сторят това. Оказва се, че социалната мрежа не само може да бъде платформа за мнение и дебати, но и да носи приходи. Спонсорираните „туитове“ и платени „ре-туитове“ се превръщат в разменна монета между избиратели и кандидати за президентския пост. 

Изследването на Compete показва, че потребителите, използващи Twitter в САЩ, са 68% по-склонни да посетят дарителските сайтове на някого от двамата кандидат-президенти, Барак Обама и Мит Румни.

Ключов фактор също така се оказва и излагането на потребителите на спонсорирани и неспонсорирани послания, касаещи кандидатите. Цифрите показват, че ако потребителите повишават желанието си за посещение на сайтове на кандидатите , изложени едва веднъж на политически апели, то ако те бъдат изложени от 3 до 7 пъти, това желание се покачва с още 31%. При излагане над 8 пъти вероятността даден потребител на Twitter, поддръжник на кандидата, да посети сайта му за дарения се повишава с още 76% и така цифрата става 130%. Сами можете да си направите равносметка до каква степен Twitter е политическо оръжие в САЩ и дали така наречените „туитове“ не са новата валута в политиката.

Снимка:  Socialevo

Подобни статии:

  1. За Twitter от България до Китай
  2. Тоалетна хартия от Facebook и Twitter #петъчно
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване