10/14/12 17:24
(http://socialevo.net/)

Рекорд! Над 4 милиона зрители гледат Феликс Баумгартнър на живо в YouTube

Рекорд! Над 3 милиона зрители гледат Феликс Баумгартнър на живо в YouTube

Смелчагата Феликс Баумгартнър прави нещо уникално – опит за скок и свободно падане от височина близо 30 км над морското равнище. Уникален опит и зрелищно събитие, които разширяват представите ни за човешките възможности.

Уникалното за нас, освен този фантастичен скок на Феликс, е и фактът, че това е най-гледаното видео предаване на живо в YouTube. Над 4 милиона почитатели на Феликс от цял свят са се загледали в захлас в YouTube, очаквайки с трепет феноменалния скок в опита му да премине т.нар. „Граница на Армстронг“ (Armstrong Limit) - при тази височина атмосферното налягане е толкова ниско, че водата завира при 37 градуса.

Над 4 милиона фена в Youtube да гледат живо предаване е още един уникален рекорд – за Red Bull и YouTube. Досега единствено Google са успявали да съберат 500 000 зрители на живо в YouTube за Олимпийските игри това лято.

Май причината за този нараснал интерес към YouTube е фактът, че скокът се предава от малко ТВ канали п целия свят. Зная за Discovery и BBC. В България то се предава на живо единствено от Bulgaria On Air. А тези от вас, които желаят да се включат в преживяването на този феноменален скок на Феликс, могат да го направят тук:

Подобни статии:

  1. YouTube пусна 4 милиона свободни видеа под CC
  2. Гледаме Олимпиадата в Лондон през YouTube
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване