10/15/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Да си избереш ресторант, или foursquare на помощ

Да си избереш ресторант, или foursquare на помощ

Единственият недостатък на богатия избор е, че прави решенията твърде трудни. На мен например ми е много трудно да избера ресторант, в който да поканя някого на вечеря. Харесал съм си няколко ресторанта и обичайно ходя само там, а в това особена тръпка няма.

Едно от предимствата на богатия избор днес пък е, че на разположение имаме и много начини, по които да извлечем полза от него – foursquare например. Там доброжелателни потребители на социалната мрежа оставят препоръки и създават списъци с обекти. И като попаднеш в ситуация като моята, просто отваряш Explore в приложението, избираш си район и категория, а може и ключова дума. След това се изливат няколко резултата и така изборът вече е ограничен. Остава да ги отвориш един по един и да прочетеш препоръките и коментарите.

Точно така преди няколко дни си избрах един ресторант, след като изчетох над 20 препоръки за него. След това попитах приятел какво мисли за него, а той само поклати одобрително глава. Натиснах „Call“ в приложението и направих резервация. И останах очарован, за което, разбира се, виновна беше най-вече компанията.

Спомняте ли си как преди foursquare беше просто игра? Днес е инструмент за вземане на решения. Съдейки по броя на чекиранията в подопечните ми обекти във foursquare, е и доста важен. Какво означава това за бизнеса? Ако държите ресторант, хостел, сладкарница, кафене или книжарница например, се постарайте да ви има на картата на foursquare. Добавете телефон за контакт и точен адрес, настройте и работното си време.

За препоръките не се безпокойте. Ако посрещате, обслужвате и изпращате клиентите си с внимание и удоволствие, е много вероятно точно те и техните препоръки във foursquare да ви доведат нови клиенти след това. И когато получите препоръка, негативна или позитивна, свържете се с човека, който я е оставил (повечето добавят свой профил или във Facebook, или в Twitter). Успех! А аз съвсем скоро ще си харесам и друг ресторант с foursquare.

Снимка: foursquare

Подобни статии:

  1. „Вградените инструменти на foursquare са от помощ за хората, които управляват един обект“
  2. Foursquare обръщат внимание и на веригите
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване