10/18/12 09:03
(http://psabev.blogspot.com/)

Бланка за декларация от единия родител, че е съгласен детето да пътува в чужбина, придружено от другия родител

Днес ми се наложи и през това да мина. Декларацията си я подготвих ръчно, като бланката я прикачам, за да ви е по-лесно:

Бланка за декларация от единия родител, че е съгласен детето да пътува, придружено от другия родител

Нотариусът я хареса и каза, че дори е прекалено детайлна, но по-добре така :)

Какво да направите?

1. Попълвате декларацията и нанасяте необходимите данни. НЕ Я ПОДПИСВАЙТЕ! Подпис и собственоръчно написани три имена се слагат пред нотариуса.

2. Необходими са ви всички документи, упоменати в декларацията:

  • Лични карти на двамата родители;
  • Международен паспорт на пътуващия родител (може да го премахнете от бланката, ако няма такъв и пътувате на територията на ЕС);
  • Международен паспорт на детето (ако става въпрос за повече от едно дете, може да добавите в бланката параграфи с всички данни, като ги номерирате, като носите документите на всяко дете, естествено);
  • Акт за раждане на детето;

3. С всичко по-горе и 6 лв. отивате при нотариус. Той ще ви завери декларацията с печат. Стига да разполагате с документите, необходимо е да отиде само родителят, който дава съгласие детето да пътува без него (т.е. който подписва декларацията).

При пътуването:

Родителят, който излиза зад граница с детето трябва да носи въпросната декларация, оригиналния акт за раждане и паспорти/лични карти. По форумите чета, че изисквали ксерокопия на заверената декларация и акта за раждане, които остават на българската граница.

 



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Публикувана на 10/18/12 09:03 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/CIF-d2IiWSI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване