10/18/12 11:32
(http://socialevo.net/)

Горещо: Facebook пуска „Глобални Страници“ за брандове

Kit KatОт днес Facebook дава възможност на брандовете да контактува от едно място, чрез Global Pages  „Глобални Страници“  със своите фенове по-цял свят. До сега Facebook страницата на бранда бе видим за фенове само на езика, на който е била създадена. Ако не знаете езика, на който е създадена, то ефектът е нулев. Но това се променя от днес.

Новото е, че ако сте бранд, който има присъствие по света и искате да локализирате своята Facebook страница, вие може да го направите. Това е полезно и за феновете, които ще могат да си контактуват с бранда на собствения си език. Всички печелят нали? Най-вече Facebook.

С новата структура на страниците „Global Pages“ брандовете могат да създадат локализирани версии насочени към определена местна аудитория като сложат различни: снимки, снимки на профила, приложения за страницата, да променят Timeline и Milestones и да публикуват новинарски поток и всичко това на местен език.

Брандовете ще могат да ползват един глобален URL за достъп до тяхната страница. Феновете автоматично ще бъдат насочвани към версията на страницата на езика, който са избрали по подразбиране. Естествено ще имат и възможност да избират и версия на друг език от падащо меню.

Помислено е и за следене активността на феновете като Global Pages ще отчитат „Like“ и „People Talking About This“ на едно място. От Facebook обещават и още функционалности в бъдеще, които да улеснят администраторите на Global Pages.

От Facebook експериментират с тази нова глобална възможност Global Pages още от месец май. Те бяха дали възможност на няколко големи бранда да експериментират като им предоставиха ранен достъп до тази функционалност. Това са световните брандове Kit-Kat, Dove, Holiday Inn и Frankenweenie.

Hol3

Dove

Много интересна и полезна функционалност за големите брандове, които имат присъствие по света. За да научите повече или да се включите отидете на Facebook Marketing Solutions 

Снимки: Facebook

Подобни статии:

  1. Facebook пуска Facebook Timeline за бизнес страници на 29 Февруари
  2. Преминаване към Facebook Timeline за страници
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване