10/19/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Twitter банна немски профил на организация за „hate speech“

Twitter банна немски профил на организация за "hate speech"

Twitter потвърдиха официално новината, че са блокирали профил на немска неонацистка организация, помещаваща се в Хановер. Името на организацията е „Besseres Hannover„, което означава „По-добър Хановер“. За първи път Twitter си позволяват да извършат подобно действие в Германия. От социалната мрежа заявиха, че профилът може да бъде възстановен отново, но не е ясно кога ще стане това. Причината е пропаганда, която е забранена на територията на страната.

Сигналът към централата на Twitter е постъпил от полицията в Хановер. От там са пожелали да бъде блокиран не само профилът на организацията в социалната мрежа, но и всички профили на членове на организацията. На този етап обаче е спрян само този на организацията. Той обаче продължава да е достъпен за хора извън Германия. Така всеки един може да комуникира с „Besseres Hannover“ през Twitter.

Главният съветник в Twitter, Алекс Мак Гъливрей, публикува съобщение на своя профил, че си запазват правото да блокират съдържанието отново през януари.

На практика се оказва, че както Google, така и Twitter могат да ограничат достъпа до даден адрес или профил, но обикновено той става недостъпен от ограничен брой локации. В случая на Twitter профилът на организацията е достъпен от почти цял свят.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Президентът г-н Росен Плевнелиев с официален профил в Twitter
  2. За Twitter от България до Китай
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване