10/20/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Защо Yahoo! напускат азиатския пазар

Защо Yahoo! напускат азиатския пазар

Една от водещите световни търсачки, Yahoo!, обяви официално намерението си да напусне азиатските пазари, като първият такъв е Южна Корея. Според информацията, появила се онлайн, Yahoo! предприемат тази стъпка поради новата си глобална стратегия. Компанията предпочита да концентрира своите ресурси на други пазари, а също така да оптимизира бюджетите. Друг основен фактор, който е причина за напускане на търсачката от тези географски ширини, е силното присъствие на местните търсещи сайтове – Never и Daum.

Днес Yahoo! анонсира своето официално решение да напусне Корейския бизнес в края на годината. Това решение е част от нашата глобална стратегия, която има за цел да концентрира ресурсите ни в развитие на по-силен глобален бизнес в дългосрочен план.“, се казва в официалното становище на компанията.

Подобни решаващи стъпки не трябва да изненадват никого. Не е далеч времето, когато и Google ще започнат да концентрират по-внимателно своя ресурс. Високата локална конкуренция затруднява на максимум глобалните компании, на които им е все по-трудно да се борят в тази висококонкурентна среда. Така наречените „born global“ (глобално родени) компании, каквито са Yahoo! и Google, ще преминат от глобална към „глокална“ (Global + Local) стратегия. По този начин ще се предпазят от конкуренцията, но ще загубят част от пазарите, на които оперират.

Снимка: Free Icons

Подобни статии:

  1. Yahoo! ще си партнира със Spotify
  2. Скот Томсън е новото CEO на Yahoo!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване