10/20/12 21:06
(http://socialevo.net/)

Защо хората говорят по конкретни теми?

Онлайн комуникацията претърпя огромна метаморфоза през последните шест години. Навлизането на социалните мрежи в ежедневието ни роди и платформата Twitter, създадена през 2006-та.

Тwitter е мястото, където потребителите могат да споделят всяка една част от ежедневието си – похвали, порицания, преживявания. Това го превръща и в идеалното място за лансиране на марка или разговор, който да стане публично достояние с потенциал на вирусна новина.

Инструментът, който може да даде до 90% точна статистика коя тема може да стане вирусна е новият продукт на калифорнийците от Topsy – Topsy Analytics Pro, който разглеждаме днес. Пред сп.Wired вицепрезидентът на Topsy споменава някои от основните предимства на продукта.

За първи път целият хронологичен поток на Twitter е свободен за достъп, като търсенето може да се отнася за туитове отпреди два часа, два месеца или дори две години.

Търсенето на информацията може да става чрез ключови думи или фрази, #хаштагове или @юзърнейм на потребителя.  Статистическата информация, която се зарежда е достатъчно подробна, за да се види колко пъти дадена тема е била споменавана, какви са честотите, с които разговорите са били провеждани, кои са юзърите, които са били най-активни по темата и кои от са с най-голямо влияние върху крайните цифри на конкретната статистика. Информацията може да се разглежда и индивидуално, засичайки съдържанието на постовете на един юзър и най-често използваните от него хаштагове или фрази.

Предимство е и опцията да се формира статистика от точната локация на юзър, независимо дали е опомената в профила му, използвайки данните от синхронизирани локейшън приложения или приложения за споделяне на снимки. Включвайки тази функция и следейки развитието на дадено съдържание в реално време, може да бъде получена информация за потенциала му да прерасне във вирусно още преди да се е появило като статия в мрежата, което може да ни помогне да разберем защо хората говорят по конкретни теми.

Инструментът може да бъде тестван безплатно.

 

 

Подобни статии:

  1. „Вградените инструменти на foursquare са от помощ за хората, които управляват един обект“
  2. Защо използвам HootSuite?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване